Dinsdag, 3 augustus 2010

Gisterenochtend toch nog even tijd gevonden om met de Kärcher en een speciaal voorzetstuk op het spuitstuk (rioleringsreinigingset) de jaarlijkse reinigsbeurt van de toilet afvoerbuizen te doen… ging allemaal erg snel en na een kwartiertje was ik er klaar mee.

Altijd goed om het juiste gereedschap te hebben: die reinigsset is een dunne flexibele slang met aan het uiteinde een metalen kopje met drie achterwaartsgerichte jetstralen.

Door de kracht van het uitspuitende water wordt de slang dus op eigen kracht door de afvoerbuis getrokken, terwijl daarbij de 3 krachtige stralen gelijktijdig de binennwand van de buis onder handen nemen en reinigen.

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het, na de lokale mist, op enkele lokale buien na, meestal droog met zon en wolken.

De temperaturen stijgen tot 19 graden op de Ardense hoogten, 20 graden aan zee, 22 of 23 graden elders en misschien zelfs 24 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit west tot noordwest.

Deze avond en nacht wordt het gedeeltelijk bewolkt en meestal droog. In de latere nacht en vroege ochtend wordt het bewolkt uit het westen en kan het daar wat regenen. Minima tussen 9 graden in de Hoge Venen en 14 graden aan zee.

Geplaatst in Zomer 2010.

2 reacties

  1. Hallo Hubert
    Ja zo’n “rioolrat” is een prachtig hebbedingetje en bespaart een hoop ellende en centen.

    Kijk je even naar je dag/datum van vandaag ?

    Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.