Zaterdag, 7 augustus 2010

Een mooie ochtend in Wirtzfeld, en bij ons zal het vandaag nog het langste droog blijven, want de regenzone die vanochtend begint aan de Kust, trekt maar heel langzaam van West naar Oost.

Daarvoor krijgen wij dan deze nacht misschien een plaatselijk onweertje…

Mijn oog gisteren laten onderzoeken door onze vlaamse huisarts in Bütgenbach, en, jawel, die ontsteking is waarschijnlijk van de tochtlucht uit het beademingsapparaat dat ik ’s nachts moet gebruiken tegen apnea. Nog snel naar de (Vlaamse) apotheek in Weywertz geweest die nachtdienst had, zodoende kon ik nog gisterenavond en de volgende dagen een pilletje en oogzalf gebruiken, en daarna dan zien we verder.

prettige dag iedereen !

het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt en eerst regenachtig in het westen. Na de middag schuift buiige regen traag over het land vanuit het westen. Lokaal is daarbij een onweer mogelijk, vooral tegen de avond in het oosten waar het nog lang droog blijft. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden. De wind waait matig uit zuidwestelijke richtingen.

Vanavond en vannacht is er over het algemeen veel bewolking en wordt het in het westen en het centrum tijdelijk droog met enkele opklaringen. In het oosten vallen nog lange tijd buien die lokaal kunnen gepaard gaan met onweer.

Geplaatst in Zomer 2010.

4 reacties

 1. Hallo Hubert,

  Hopelijk geneest het snel!
  Maar wonen er in de “Oostkantons” dan meer Vlamingen dan Walen? Of is het begrip “Walen” hier niet op zijn plaats en spreken we liever over Duitstalige Belgen.
  In elk geval een streek die we liefhebben!

  Groetjes,
  Luc en Nicole uit Harelbeke

  • Dat met Walen en Vlamingen in de Oostkantons is niet erg duidelijk… er werken veel Walen bij ons (dichtbij vanuit Verviers etc.., maar weet niet hoeveel er hier wonen. Er zijn in ieder geval zo’n 74000 inwoners in Duitstalig Belgie, waarvan de meeste Duitstalige Belgen zijn, maar ik weet dat er ook minstens 1500 Vlamingen in de Oostkantons wonen. Waarom… de Vlamingen zijn bereid snel Duits te leren, en kunnen zich goed aanpassen.
   Bij de Walen (tenminste, die ik hier ken) is de bereidwilligheid om Duits te leren misschien wat kleiner, maar de Duitstaligen zijn bijvoorbeeld op cafe ook niet zo snel bereid om, als er één franstalige is, dan maar frans te spreken, dus: daardoor volgt de integratie van de franstaligen in de dorpen niet zo snel, en daardoor gaan ze ook vaak weer snel naar franstalig gedeelte terug verhuizen….

   • Hallo Hubert,
    Wij wensen U een snelle en goede genezing. Dinsdag 10/08 rijden wij nog eens onze jaarlijkse =ROCHERATH_RIT=. Deze maal gaat de rit naar Effelsberg en s’avonds stoppen we nog eens bij Drosson voor het avondeten.Hopelijk houden we het droog. Vandaag heel de dag droog geweest in Landen met een zwoele ZW wind. Ik heb deze namiddag porei gepland, deze nacht mag het dus regenen !
    Beste groeten aan U beiden,
    Fons en Christiane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.