Zondag, 8 augustus 2010

Gisteren geprobeerd in de tuin nog wat zon mee te pikken, en dat schijnt gelukt te zijn, ik heb er immers een goed gebruind kleurtje van gekregen.

Alleen jammer dat een buurman een paar huizen verder (weer eens) niet aan de windrichting gedacht had en de rook van zijn tuinvuurtje door de twee naast hem gelegen tuinen waaide, dus ook bij ons.

Ook niet goed voor mijn ontstoken oog, die rook, denk ik zo.

Maar goed, als je er iets over zoudt zeggen, dan ben je een onaaangename buur, dus ik zal dan maar hier mijn frustratie neerpennen.

Pas laat in de nacht is het bij ons beginnen te regenen, geen onweer gehoord, maar wel meer dan 8 liter water dit keer. Ik zou zeggen, de tuinen bij ons beginnen zich weer goed te recupereren van de droogte van de afgelopen maanden.

Iedereen een prettige zondag!

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het wisselend bewolkt met enkele lokale buien. In de loop van de namiddag wordt het zo goed als droog in de westelijke landshelft.

De maxima schommelen tussen 17 en 22 graden. De zwakke tot matige westenwind ruimt naar noord tot noordwest en wordt overal matig.

Vanavond en vannacht is met meestal droog met opklaringen en wolkenvelden. Later ontstaat her en der lage bewolking, nevel of mist. De minima liggen tussen 9 en 14 graden. De wind wordt zwak en veranderlijk.

Geplaatst in Zomer 2010.

2 reacties

  1. geachte weerlezers, ik ben een kustman, begaan met de toerist maar ook met de neringdoeners aan de kust. We zijn nu 08/08/2010 en de zomer is voorbij. Ik begrijp de vrees van de hittegolf in juli voor bepaalde groepen van mensen maar ik begrijp niet waarom jullie collega Frank Deboosere mooie dagen gaat associeren met “teveel pollen, UV straling, veel drinken, goed smeren, droogte voor de boeren’ terwijl de mensen wel tijdens hun verlof willen genieten. Daartegen vindt hij het erg dat de belg naar het buitenland (zon) vertrekt, doch daar is er ca garantie van 14 dagen “mooi, stabiel” weer. Ikzelf ben een zonneklopper en mijn zomer in Belgie is nu al naar kl”ten. Elke dag zal het wel ergens regenen, wat niet gelijk is aan “buien” doch als men verder doet zoals men bezig is zullen er na de zomer “opnieuw” falingen gebeuren binnen de “HORECA”. Het KMI is niet verantwoordelijk voor het weer maar de benadering om het te verwoorden is even belangrijk. Sabine doet dit op een meer verantwoorde wijze en ik hoop dat na de uitdrukking van Frank, “morgen meer weer” men er gaat aan denken om Frank te laten overgaan naar “een politieke partij met zeer gezonde bedoelingen” zodat ik opnieuw rustig kan slapen met het idee dat realiteit niet al te veel op mijn moraal moet doorwegen.

    Een echte zonnekloppende kustbewoner die ontgoocheld is in de weerberichten voor het kleine Belgieland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.