Donderdag, 12 augustus 2010

Behoorlijke plensbui met meer dan 20 liter regen gisternavond en vannacht in Hoog België gekregen.

We kunnen niet meer van droogteperiode spreken, dat staat vast! Tijdens de eerste 11 dagen in augustus bijna het dubbele aan regen als in de hele maand april of juni van dit jaar.

De oogontsteking van verleden week begint goed te minderen, je ziet er bijna niets meer van en vanavond de laatste pil nemen.
Maar nu zit ik nog te wachten tot ik bij de tandarts mag voorbijgaan: volgende week krijg ik een losse tand getrokken die mij overigens al 2.5 jaar ergert, en dan mag ik in November terugkomen voor de jaarlijkse tandsteenreiniging:

Ja, je moet tegenwoordig 3 à 3,5 maand wachten voordat je een afspraak krijgt bij de tandarts als het niet persé dringend is.
Waren we vroeger in onze streek niet zo gewend, maar ja, als een tandarts niet goed is, dan gaan alle mensen bij degene die beter is en dan krijg je natuurlijk bij hem lange wachttijden.

Dus, als er tussen de lezers een tandarts is die nog een praktijk zoekt… er is nood aan de man in de Oostkantons…

Het weerbericht voor vandaag:

Vanochtend is het lokaal nevelig of mistig. Overdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. We verwachten nog enkele lokale buien maar dikwijls blijft het toch droog. De maxima schommelen tussen 19 graden in de Hoge Venen en aan de kust, tot 24 graden in de Kempen. De westenwind is zwak en later soms matig. Volgende nacht is er tijdelijk kans op regen over het westen en het noordwesten. In de andere streken blijft het meestal droog met enkele opklaringen en wolken. Er is kans op mist, vooral dan in Hoog-België. Minima van 9 tot 14 graden.

Geplaatst in Zomer 2010.

4 reacties

 1. We kregen gisteren ook weer een leuke referentie binnen van vakantiegasten die net weg zijn uit ons vakantie appartementje:

  Beste Brigitte en Hubert
  We zijn in de loop van de middag weer veilig thuigekomen, We hebben zeer zeker genoten van het appartement en de omgeving aldaar. Vanaf het begin voelde we ons in jullie appartement thuis, het was zeer compleet en schoon, met als positieve blikvanger toch wel de slaapkamer met alle voorzieningen die je in een 5* niet snel zal aantreffen.
  Verder waren we verrast door het gratis gebruik van de Mountainbikes die bij het appartement klaar stonden, we hebben er een heerlijke rit om het meer mee gemaakt. Het zonneterras was netjes aangelegd, helaas liet het weer af en toe te wensen over en hebben we er niet veel gebruik van gemaakt daar wij vele uitjes hebben gemaakt in de omgeving. Verder willen we jullie bedanken voor de gastvriendelijkheid en niet te vergeten de extra service iedere morgen, zeer tof !! Wij hopen zeker nog eens terug te komen en kunnen het iedereen aanbevelen om bij jullie eens te boeken. Met vriendelijke groeten,
  Elle & Rien, N-Brabant (NL), Augustus 2010

 2. Hallo Hubert
  Prijs je gelukkig dat je maar 2 tot 3 maanden dient te wachten op een bezoek aan de tandarts.
  Vroeger, en dat is niet zo heel lang geleden , diende je in niet stedelijke gebieden te wachten tot de volgende kermis, want samen met de foorkramers kwam “den tandentrekker” , en kon je gezeten op een verhoog aan de “goegemeente” laten zien hoe sterk je wel was. Een injectie was er niet bij, de “jenever” daarentegen was voldoende aanwezig.

 3. Jos is duidelijk een man van vele oorlogen, respect daarvoor ! Gelukkig hebben wij – de jongere generatie waaronder mezelf – zo’n praktijken niet meer moeten meemaken in de jongste decennia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.