Dinsdag, 17 Augustus 2010

Vandaag hebben we weer wat te vieren: Mike, onze jongste, viert vandaag zijn verjaardag in het verre Egypte…
Van hieruit onze hartelijke gelukwensen, maak er een leuke dag van en tot binnenkort, Mike!

Natuurlijk is het veel warmer in Egypte, bij ons op het ogenblik overdag niet veel warmer dan zo’n 17° C, en veel regen…

Gisteren overdag is het inderdaad bij ons nog droog gebleven omdat de buien naar het Westen verhuisd waren, maar gisterenavond en deze nacht zijn ze dan weer teruggekomen. Ca 12 liter in de afgelopen 24 uur…

Ben alleszins blijk dat ik eerder deze zomer die extra drainagegoot en waterkering heb aangelegd bij het aflopende deel van de tuin naast ons vakantieappartement: ook als er veel water in korte tijd zou vallen, kan het afwaterings-systeem dit nu veel beter opvangen dan vroeger.

In de bouw begint men ook na te denken over bredere dakgoten en dikkere regenpijpen, want heftige regenval komt tegenwoordig veel vaker voor.

Buiten kan je sowieso op het ogenblik weinig doen, dus maar eens zien of ik vandaag tijd vind om naar de technische autokeuring te rijden, want dat moet elk jaar weer gebeuren… mijn auto is ondertussen 10 jaar!

Het weerbericht voor vandaag:

De actieve regenzone verlaat langzaam ons land naar het oosten maar we krijgen nog vrij veel bewolking met af en toe regen of een bui.
De temperaturen halen 14 graden op de Ardense hoogvlakten, 18 of 19 graden aan zee en in het Vlaamse binnenland, en 20 graden in de Kempen. De wind waait uit west tot noordwest, matig in het binnenland en nog vrij krachtig aan zee met daar rukwinden tot 50 km/u.
Vanavond en volgende nacht wordt het geleidelijk droger met enkele opklaringen maar in de kuststreek vallen er nog enkele buien. Minima tussen 10 en 15 graden.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.