Vrijdag, 20 augustus 2010

Dit wordt weer een mooi zomer weekend als de voorspellingen uitkomen, en ja, vanochtend begint de dag in ieder geval al erg zonnig…

Gisterenavond zijn we in Luik naar een openlucht voorstelling geweest op het binnenplein van het Aartsbisschoppelijk paleis in Luik, waar de opera Carmen van Georges Bizet werd opgevoerd. Ook daar hebben we al geluk gehad met het weer, want het bleef droog, en slimme Brigitte had wijselijk een deken meegenomen waarmee eerst de koude stoelen werden verwarmd, en daarna ons als extra warmtekleed heeft gediend.

Minister van Pensioen Daerden (vooral bekend van dronken interviews op TV), was misschien een beetje jaloers zoals hij naar die deken keek met zijn ondertussen welbekende blik…


Alleen de terugtocht na middernacht was een beetje problematisch, want als je niet de lift naar de prive parking nam, kwam je terecht in een verkeerde parking, en dan vond je je auto niet meer terug in de ondergrondse parking van de Place St Lambert. Zo hebben we dus met tientallen mensen verdwaasd rondgelopen alvorens we teruggekeerd zijn op onze stappen en hebben aangeschoven bij de lange rij wachtenden om met een klein liftje omlaaggebracht te worden naar die parking die in ons toegangspackage inbegrepen was.

Eenmaal in de auto was het half een, en toen dus nog een goed uur om terug te rijden, dus de moeheid laat zich vanochtend wel een beetje gelden. Maar de voorstelling zelf was goed, en we hebben er dus goede herinneringen aan over.

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag is het zonnig en droog maar in het noorden kan er tijdelijk nog wat bewolking hangen. In de loop van de dag worden er stapelwolken gevormd maar het blijft vrij mooi.
De maxima schommelen tussen 24 graden in de Hoge Ardennen en 28 in de Kempen. De wind waait matig uit zuid tot zuidoost en ruimt naar zuidelijke tot zuidwestelijke sector.
Vanavond en vannacht blijven de opklaringen breed. Plaatselijk wordt er nevel gevormd in het tweede deel van de nacht. De minima variëren van 12 graden in de Hoge Venen tot 16 in het noordwesten.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.