Zaterdag, 21 augustus 2010

Vandaag en ook morgen wordt het nog eens een echt nazomertje met hoge temperaturen en (zoals gebruikelijk) dan misschien ook weer eens een onweertje morgen in de loop van de dag.

We zullen dus proberen een beetje aan onze teint te werken in de zon, zodat we, als we binnenkort Mike in Egypte gaan opzoeken, niet al te witjes op het strand of aan de pool zullen opvallen…

Vanaf volgende week draait dan de hele economie in onze streek rond de Formule 1 Spa-Francorchamps. Ook bij ons komen bezoekers aan dat sportfestijn vertoeven in onze vakantie woning, gasten uit nota bene het verre Australia die enkele weken lang een rondreis door Europa maakten en hun reis zullen afsluiten met een weekje Wirtzfeld Valley en Formula 1.

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag hangt er in de noordwestelijke helft van het land eerst meestal veel bewolking, en mogelijk vallen daar zelfs enkele druppels regen. In het zuidoosten is het overwegend zonnig. ’s Namiddags komen er geleidelijk overal bredere opklaringen, vormen zich stapelwolken en is plaatselijk nog een buitje mogelijk.

De maxima schommelen tussen 24 graden aan zee en 28 graden elders. De wind is matig, uit zuidwest tot west.

Vanavond is een plaatselijke bui mogelijk maar nadien blijft het wisselend bewolkt en wordt het droog, met vorming van nevel.

Geplaatst in Appartement te huur.

Eén reactie

 1. Hallo

  Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik het jammer vindt dat AS Eupen tot nu toe nog geen punten heeft kunnen rapen als 1ste duitstalige eersteklasseploeg ooit.

  Auw dat klinkt pijnlijk aan de oren,de term ‘nazomer” nu al gebruiken 😉 Iedereen is natuurlijk vrij in gebruik van woorden maar ja we zijn toch nog met de hondsdagen voorbij.

  De ene persoon vindt dat de zomer van 21 juni tot 21 september loopt. Maar officieel op metereologisch vlak waar wij weergeintereseerden & weerprofesionels aan vast houden is het zomer van 1 juni tot 31 augustus.

  Persoonlijk vind ik nazomer, de periode van 1 tot 21 september en vanaf dan pas “herfst”.
  Dus enerzijds vind ik ook niet correct dat de herfst metereologisch gezien al op 1 september start maar ze moeten ergens een grens trekken natuurlijk.

  Nu misschien dat je de term nazomer nu al gebruikt omdat het in de hoge venen (toch nog altijd de koudste regio van België)omdat daar gemiddeld gezien de herfst daar vroeger invalt dan in vlaanderen.

  Wij hebben hier overigens al heel wat gevallen bladeren van onze esdoorn. Maar niet onwille van het feit dat het al herfst is.

  Puur visueel is het natuurlijk wat bedriegelijk.
  Eerst was de reden dat het van de droogte was dat de boom zijn bladeren afwierp als verdedigingsmechanisme. Maar ook tijdens de zonsvloed samen met strakke wind van afgelopen weekend vielen er geregeld bladeren naar beneden. Sommige nog volledig groen andere waren al reeds gekleurd toen ze vielen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.