Maandag, 23 augustus 2010

In tegenstelling tot de pessimistische voorspellingen, hebben wij in Wirtzfeld afgelopen weekend slechts enkele druppels regen gezien, en zelfs gisteren van erg brede opklaringen en zon kunnen genieten. In dorpen enkele kilometer verderop is er wel een beetje regen gevallen, maar bij ons dit keer dus niet.
De regen is pas vanochtend bij ons aangekomen; en dat waren slechts 1.3 liter tot 8 uur… een heel verschil dus met de watermassa die vanochtend op veel andere plaatsen in Midden Belgie en in Limburg voor ellende zorgde.

Gisteren zijn Brigitte en ik gaan kijken op de open deur dag van een nieuw fitnesscentrum in Butgenbach, dat als eerste in onze streek geopend wordt. Vroeger moest men tot naar Baugnez bij Malmedy of naar Duitsland (bijv Roetgen) gaan, wat (vooral in de winter) natuurlijk niet zo gemakkelijk is als 5 km van je deur…

Er was veel volk op de opendeurdag, en we hebben ons precies laten uitleggen wat de mogelijkheden zijn van het center, dat onder medische begeleiding staat en de toepasselijke naam MEDIFIT heeft gekregen.

Jaja, onze streek wordt er almaar moderner op…

het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het eerst zwaarbewolkt met regen vanuit het westen. Kans op onweer. In de namiddag wordt het in de westen en het centrum droog met opklaringen en wolkenvelden.
De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 23 graden elders. De wind waait matig tot vrij krachtig en aan zee vrij krachtig tot krachtig, met rukwinden tot 70 km/u.
Vanavond en volgende nacht regent het eerst nog in het zuidoosten, later wordt het overwegend droog met opklaringen. De minima schommelen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 14 graden aan zee. De wind neemt af.

Geplaatst in Zomer 2010.

6 reacties

 1. Hallo Hubert,
  Wie heeft er ooit durven beweren dat Jullie streek niet modern is? Wij hebben er ons steeds goed gevoeld !!
  Groetjes uit Landen,
  Fons en Christiane

  • Misschien bedoelde ik wel dat een van de charmes van onze streek is/was dat de invloeden uit de grote steden hier niet zo merkbaar zijn… (maar ondertussen hebben we die invloeden dus ook meer en meer…)
   Gelukkig nog geen files of parkeerproblemen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.