Donderdag, 26 augustus 2010

De weersvoorspellingen zijn helemaal gekiept, eerst zag het er naar uit dat we redelijk droog weer zouden krijgen dit weekend, maar nu lijkt het er veel meer op dat we opnieuw veelr egen vandaag en morgen en een echt regenrennen krijgen tijdens de F1 races in Spa-Francorchamps dit weekend.

Onze F1 gasten uit Australie, die al 4 weken onderweg zijn in Europa, zijn gisterenavond met de trein vanuit Bern in Gouvy aangekomen, waar ik ze ben gaan oppikken.

Voordat ze ingecheckt hebben in de Wirtzfeld Valley vakantiewoning, hebben ze bij ons eerst nog een beetje bekomen van de treinreis en verteld over hun trip en over Australie, een land dat ons overigens al altijd heeft geïnteresseerd, vooral ook omdat Jochen er in 1993 een half jaar heeft verbleven in het kader van AFS studenten uiitwisseling. Ook de komende dagen zullen we regelmatig met hen optrekken, en het belooft erg gezellig te worden!

het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het zwaarbewolkt. Vanochtend valt vooral in het noorden nog lichte regen. Later trekt een zone met regen en buien van west naar oost door het land. Hierbij is ook onweer mogelijk.

De maxima liggen tussen 19 en 23 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten. Er zijn rukwinden mogelijk tot 60 km/u.

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt of betrokken met regen, die lokaal intens kan zijn. Ook onweer is nog steeds mogelijk. De minima liggen tussen 14 en 17 graden. De wind waait matig uit zuidwest, afnemend tot zwak.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.