Vrijdag, 27 augustus 2010

Onze Australische gasten die uit de streek van Perth in West Australia komen, verheugen zich over de groene heuvels en dalen in Hoog België. In Perth is het regelmatig boven de 45°C, en de streek is er erg dor. Gisteren tijdens hun wandeling naar Büllingen hebben ze nog geluk gehad en zijn droog tot daar geraakt.

Vandaag zien onze gasten hoe onze streek zo groen kan blijven: door de hevige regens die hier neerplenzen, vergezeld van af en toe een donderslag. De trainingsdag van de F1 zal vandaag dan ook meestal met regenbanden gereden moeten worden.

Overal bij ons in de streek kom je op het ogenblik teams van de renstallen tegen… in hotel Drosson in Wirtzfeld zijn de mechaniekers van McLaren neergestreken, en in de Bütgenbacher Pub vind je ’s avonds nogal wat volk van de teams van Force India en van Bridgestone, die in twee Bütgenbacher hotels zijn ondergebracht.

Of het nu van de weeromschakeling is of van het vele babbelen de afgelopen twee dagen met onze gasten, ik heb in ieder geval op het ogenblik een zere keel en probeer die met zuigtabletjes zoveel mogelijk te bestrijden.

Ben ik dus even zoet mee…

het weerbericht voor vandaag

Vandaag is het eerst meestal zwaarbewolkt tot betrokken met perioden met regen. In het zuiden van het land is er kans op onweer. Later wordt het vanuit het noordwesten geleidelijk droger met stilaan enkele opklaringen, maar ook nog kans op een bui; in het zuidoosten blijft het nog regenachtig.
De maxima schommelen tussen 17 en 20 graden.
Vanavond verlaat de regenzone het zuidoosten. Vannacht wordt het wisselend bewolkt met vooral aan zee kans op enkele buien. De minima liggen tussen 9 graden in de Ardennen en 15 graden aan zee.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.