Zondag, 29 augustus 2010: F1 Spa

Gisterenmiddag zijn wij met onze gasten uit Australie naar Monschau en later op de middag nog enkele winkelcentra in Duitsland geweest om eens te kijken in hoeverre het aanbod verschilt tussen Europa en Down Under.

Wat dus allemaal best mee viel, want ook daar zijn veelal dezelfde wereldmerken verkrijgbaar, wat vooral duidelijk werd in de multimedia shops, ook al waren bepaalde dingen zoals Terra harddisk in Duitsland een stuk goedkoper.

Erg opvallend was het verschil in prijs voor bloemaarde: in Duitsland kost een zak met 45 liter bloemaarde ongeveer 2.5 €, dus ca 4 Australische Dollar, terwijl eenzelfde zak in Australie zeker 15 AUSD moet kosten.
Maar ja, je kunt natuurlijk moeilijk een paar van die zakken in je vliegbagage meenemen…

Erg gecharmeerd waren onze gasten van het “Weihnachtshaus” in Monschau, waar het gehele jaar door kerstdecoratie artikelen verkocht worden. Alleen jammer dat je er niet mag fotograferen, en ook Australische gasten daar geen uitzonderlijke toestemming voor krijgen… De dames zijn enkele uurtjes zoet geweest met alles te bekijken, terwijl de mannen in een Cafe zijn gaan “schuilen” tegen regelmatige stortbuien. Bitburg bier viel in goede aarde, en ook achteraf de warme Apfelstrudel met ijs en slagroom…

Vanochtend heb ik dan onze gasten naar het Circuit van Spa-Francorchamps gebracht, waar ze tot na de races zullen verblijven op de overdekte tribunes nabij de Paddock.

Overdekt is vandaag beslist goed, want deze namiddag zijn er enkele heftige regenbuien voorspeld, het wordt dus weer een Grand Prix rennen waarbij de kunst niet bestaat om zo hard mogelijk te rijden, maar veel meer om “op de baan te blijven”…

Goed voor de toeschouwers in ieder geval, er zal wat te beleven zijn…

het weerbericht voor vandaag

Vandaag blijft het wisselvallig met enkele buien, lokaal zelfs met een donderslag. De maxima schommelen tussen 13 en 17 graden.

Het wordt winderig met in het binnenland een matige tot vrij krachtige westelijke wind en rukwinden tot 50 à 60 km/u. Aan zee waait er een vrij krachtige tot soms krachtige westen- tot noordwestenwind met rukwinden tot 60 en later 80 km/u.

Vanavond en volgende nacht is er veel bewolking met perioden van regen en daarna buien. Lokaal is een onweer mogelijk. De minima liggen tussen 6 en 13 graden. Winderig weer.

Geplaatst in Zomer 2010.

Eén reactie

  1. ’t is toch raar hé ook als wij naar Monschau gaan, verblijven de dames , laten we het maar “geruime tijd” noemen in het Weinachtshaus, en dient het mannelijk gezelschap zich te gaan warmen in één van de etablissementen waar men o.a. ” Bitte ein Bitt” schenkt. Dat verwarmen zal vandaag ook wel nodig zijn. Voorspelling ; een dag in de “zomer 2010” met een temperatuur van 16 ° C . ’t Hout ligt klaar om de kachel aan te maken, zo wordt het misschien nog een beetje gezellig.
    Dat een zak bloementeeltaarde hier bij ons een pak beterkoop is dan in Australië zal wel gevolg zijn dat er hier veel meer aandacht aan recyclage geschonken wordt. Hier in het Antwerpse kan men op verschillende plaatsen, gratis, half vergane mulch (gehakseld snoeisel) bekomen om als grondbedekking/grondverbeteraar.
    Geniet er ook maar van, en smeed maar plannen, ’t moet niet Upper Upst zijn , want dat is reeds verkent…….maar eerst pantoffels en open haard aan, en lekker uitgestrekt naar de F1 kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.