Maandag, 30 augustus 2010: beestig herfstig

Vanochtend staan we op met heftige windstoten, de tuin lig vol afgerukte takken van de essen aan de overkant van de weg, het is nat en het regent regelmatig. Gelukkig zijn de vooruitzichten voor later deze week een heel stuk beter, we zouden inderdaad terug keren naar zomers weer midden deze week en komend weekend, dus we zullen het maar op de koop toe nemen.

Gisteren heb ik dus de F1 beleefd zoals nog nooit.

Omdat onze australische gasten alleen een toegangsticket hadden en geen parking ticket, bleek het al ’s ochtends erg moeilijk om tot de gewenste tribune ingang te rijden en moest ik ze een stuk verder afzetten omdat er geen doorkomen aan was zonder parking kaart.

Gisterenmiddag dan rond 14.45 uur al thuis vertrokken om ze te gaan ophalen, maar al voordat ik Malmedy uitreed bleek de weg afgezet: de laatste 500 meter tot aan de autoweg oprit waren door politie afgezet, en je werd op een omleiding gestuurd richting Stavelot.

in Stavelot dan richting Bellevaux/ligneuville, waar er een oprit is voor de autoweg. Dan richting Verviers gereden, over het viadukt bij Malmedy, (vastgesteld dat er helemaal GEEN reden was om die oprit af te sluiten want daar was nog altijd geen druk verkeer…) en toen geprobeerd de officiele afrit van de GOLD 2 parking te nemen.

Maar onderaan die afrit was richting Circuit ook weer afgesloten. Je werd dan richting Spa gestuurd, want de enige toegangsweg naar het circuit zou volgens de omleidingspolitie vanuit Spa richting Francorchamps zijn.

Dus naar Spa, en dan langs het vliegveld waar alle privejets en helicopters geparkeerd stonden van de F1 bonzen, en dan tot de ingang van het dorp Francorchamps.

Daar bleek al ondertussen zoveel volk op straat te lopen die uit het circuit gedeelte kwamen, dat ook bussen en taxis na een paar honderd meter kompleet vast kwamen te zitten.

Ondertussen was het ook beginnen te regenen. Ik heb dan met een beetje stom geluk net een parkeerplaatsje aan de kant van de weg weten te vinden richting (jawel) Stavelot en ben dan te voet tegen de stroom voetgangers in richting circuit gegaan.

Gelukkig hadden we onze gasten een funktionerende telefoon van ons meegegeven, want zij zijn er de hele 5 weken in Europa niet in geslaagd om hun eigen GSM aan de praat te krijgen, ondanks in elk bezocht land gekochte roaming kaarten. Ik ben hen dan tegemoet gelopen naar de Gold 2 tribune, maar ondertussen waren zijzelf via een uitgang van een parkeerplaats al van het circuit afgeraakt, en moest ik eerst nog maar eens 2.5 km terug door de regen alvorens ze dan bij een tankstation op te pikken waar ze zouden wachten. Dan nog eens 1.5 à 2 km tot aan de geparkeerde auto. Toen was het al ondertussen 17.30 uur… Dus bijna drie uur had mijn rit vanaf thuis geduurd voordat ik onze gasten in de auto had….

Ik had onze gasten twee paraplus meegegeven en omdat ze onder een overdekte tribune hadden gezeten, waren ze niet erg nat geworden. Maar ik had alleen een regenjekkertje aan met daaronder een hemd en een pullover, en was toch doornat tot op de huid. Gelukkig had ik wat te drinken en een reep chocolade in de auto en twee grote badhanddoeken, zodat ik mezelf een beetje had kunnen afdrogen.
Hopelijk wordt dat geen verkoudheid!

Omdat in Francorchamps alles vast zat, heb ik dan besloten gewoon weer richting Stavelot te rijden (auto stond nl met de neus in die richting).
Dankzij de politie die een kruispunt in Stavelot dirigeerde, hadden we voor de laatste 500 meter vòòr dat kruispunt dus effektief 30 minuten nodig om over het kruispunt te geraken. We zijn vervolgens via allerlei kleine binnenwegen weer tot aan Bellevaux/ligneuville geraakt en dan via Waimes, Weywertz terug naar Wirtzfeld gereden. Al met al dus met de auto ca 65 minuten, wat eigenlijk best goed was omdat je normaal al 30-35 minuten nodig hebt om van Wirtzfeld tot aan het circuit te geraken.

Ik denk dat vandaag de rit naar het station van Maastricht eenvoudiger zal verlopen…

Hoop ik toch.

Ondertussen waait en regent het hier dus verder…
beestig herfstig!

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag blijft het wisselvallig met af en toe zon maar ook felle buien die in het oosten van het land eventueel kunnen gepaard gaan met onweer. In de loop van de dag wordt het in het westen droger.
De maxima schommelen tussen 11 en 19 graden. De wind waait overwegend vrij krachtig, en aan zee soms krachtig, uit noordwest tot noord met nog steeds rukwinden van 50 tot 70 km/u.
Vanavond wordt het vanuit het westen uiteindelijk overal droog met breder wordende opklaringen. De wind wordt zwak en er is vorming van nevel of mist. Minima van 6 tot 14 graden.

Geplaatst in Zomer 2010.

2 reacties

  1. Hubert,

    Als Hollander zeg ik: de volgende keer met de fiets naar het circuit, wat een ellende is dat toch elke keer. Ik heb drie jaat een caravan gehad in Malmedy en bleef altijd langer als er F1 was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.