31 Augustus 2010

Alhoewel het nu niet zo bijzonder hard gewaaid had gisteren (max 60 km uur), waren er toch veel takjes en enkele takken van de bomen aan de overkant van de straat afgewaaid. Een zware tak was afgebroken en hing gevaarlijk te bengelen, zodat ik de gemeentediensten een emailtje heb gestuurd opdat ze die tak zouden komen weghalen…

Enkele uurtjes later hebben ze dat dus ook gedaan met ” de grote middelen,”…

Nou, van mij mogen ze die hele serie essen een kopje kleiner maken, we hebben elk jaar duizenden en duizenden zaailingen bij ons in de tuin die vroeg genoeg uitgetrokken moeten worden of ze worden zo stevig dat je ze niet meer uit de grond krijgt en elk jaar moet afsnijden,
en in de herfst krijgen we ook eens een dikke laag van de bladertroep er nog boven op.

Hopelijk strooit de gemeente ook deze winter weer veel zout op deze helling zodat ze misschien vanzelf kapotgaan aan het zoute smeltwater na de winter.

Onze gasten zijn ondertussen gisterenmiddag in Maastricht op de trein naar Amsterdam gestapt, vanwaar ze terug zullen vliegen naar Perth in Australie. Leuke tijd met hen doorgebracht.

het weerbericht voor vandaag

Vandaag wordt het na een koele en mistige ochtend vrij mooi en na de middag ook zacht met zon en stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog maar in de noordelijke landshelft kan er hier en daar een buitje vallen : eerst in het westen, later op de dag ook over het oosten.
De temperaturen schommelen tussen 14 en 19 graden. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richtingen.
Vanavond en vannacht blijft het droog en wordt het behoorlijk fris. Op vele plaatsen duiken opnieuw nevel, mist en lage bewolking op. De minima liggen tussen 4 en 12 graden.

Geplaatst in Zomer 2010.

2 reacties

  1. Hallo Hubert,

    Had je die mannen/vrouwen enkele maanden geleden niet kunnen lokken met enkele “Bitte ein Bitt” om zo je sparren een kopje kleiner te maken ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.