Woensdag, 1 september 2010

Veel nevel deze ochtend in onze streek, typisch herfst sfeer, en ja, de meteorologische herfst is vandaag begonnen. Augustus is erg nat geweest, we hebben meer dan 170 liter per m2 over ons heengekregen, maar toch was dat minder dan elders in het land, waar enkele heftige stortregens voor rekord neerslag hadden gezorgd. Toch kunnen we stellen dat we een aangename zomer hebben gehad.

Nu dus kijken wat september ons gaat brengen…

het weerbericht voor vandaag:

Na het verdwijnen van nevel en plaatselijke mist wordt het vrij zonnig maar vanaf de middag komen opnieuw lage wolkenvelden binnendrijven vanuit het noorden. Maxima van 15 tot 20 graden. Er is weinig wind. Volgende nacht blijft het rustig maar vaak zwaarbewolkt. Aan zee en in het zuiden van het land zijn er echter meer opklaringen. Vooral in het zuiden wordt het opnieuw nevelig en kan er heel plaatselijk mist ontstaan. Minima van plaatselijk 6 graden in de Ardennen tot 13 graden aan zee.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.