Zaterdag, 18 september 2010

De dag begint deze zaterdag ochtend erg mistig in Hoog Belgie. En op het gras is de temperatuur tot -2° C gegaan. De winter nadert!

Eigenlijk zou ik vandaag naar de KMI ontmoetingsdag in Ukkel zijn gegaan, maar een lichte buikgriep heeft me doen besluiten vandaag maar beter geen al te lange ritten te maken. Heeft waarschijnlijk met de temperatuursverandering te doen na de warmte eerder deze week…

Zodoende zal ik nog maar eens profiteren van relatief droog weer om enkele dingen in de tuin te doen, voordat de herfststormen ons grasveld gaan bedekken met dikke lagen bladeren van de bomen die aan de overkant van de weg staan.

Overigens hebben we gisteren ook een nieuw bord voor ons huis gekregen: de meeste mensen die bij ons komen, zijn immers op zoek naar onze Wirtzfeld Valley vakantie woning en niet naar de maatschappelijke zetel van ons internet bedrijf euregio.net.
De naam van de vakantie woning is daarom nu het meest prominent op dit nieuwe bord.

En Jochen pakt vandaag zijn koffers… hij gaat enkele dagen op bezoek bij vrienden in het buitenland.

Iedereen een prettig weekend gewenst!

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag krijgen we bewolkte perioden met tussendoor ook zon. In de Hoge Venen of Ardennen hangt eerst lokale mist. Een lokaal buitje in is mogelijk, maar het blijft overwegend droog.

De maxima schommelen tussen 10 en 15 graden. Er waait een zwakke tot matige westelijke wind. Vanavond en vannacht blijft het, op een lokale bui na in het westen en noorden, overwegend droog met brede opklaringen en enkele wolken.

In het noordwesten verschijnen later meer wolken en lokaal kan mist ontstaan. De minima liggen rond 1 graad in de Ardennen en 11 graden aan zee. De wind is zwak en aan zee soms matig.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.