Maandag, 20 september 2010: stomme Volvo!

Jochen is ondertussen goed aangekomen op zijn bestemming, maar schreef ondertussen wel een E-mail over de problemen van zijn Volvo S80.

Deze kreeg namelijk tijdens een Volvo terugroep-aktie eerder verleden week nieuwe software voor de motorsturing ingeladen in de garage, maar zaterdagavond, onderweg naar de luchthaven Frankfurt, heeft hij 6 keer moeten stoppen omdat de motor (2 jaar oud, geen 40.000 km gelopen) geen trekkracht meer had en niet wilde accelereren. Na een tijdje pauze ging het weer 10-20 minuten goed, om dan terug te vallen.
Waarschijnlijk is er iets komplet verkeerd gelopen bij het overspelen van de nieuwe motorsoftware in de garage??
Maar natuurlijk een flinke zenuwbelasting, vooral als je weet dat je vliegtuig in Frankfort en de aansluiting in Singapore niet zullen wachten.

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag wordt het over de kuststreek en het noorden tijdelijk zwaarbewolkt met mogelijk soms een druppel regen. Ook in het midden van het land zijn er wolkenvelden maar het blijft er meestal droog. In het zuiden wordt het vrij mooi.
Het is zachter met maxima van 16 tot 20 graden. Er waait een matige zuidwestenwind.
Vanavond en het eerste deel van de nacht komen er eerst brede opklaringen. Later ontstaan er plaatselijke mistbanken en lage wolken. De minima schommelen tussen 3 à 4 graden in het zuiden en 12 graden over het westen.

Geplaatst in Zomer 2010.

4 reacties

 1. Hallo Hubert
  Dit is nu de achteruitgang van de vooruitgang.
  Hoe meer technishe snufjes (elektronica) hoe minder zicht je op deze zaken hebt. Enkel de garage die investeerde in de verplichte, dus dure onderhoudstechniek , kan je nog helpen.
  Volgens mij,ligt de oorzaak hier niet bij de software, en mocht er onderhoud uitgevoerd zijn, zou ik het zoeken bij een niet vacuum afgesloten brandstoftoevoer (fitje in leiding, niet goed aangeschroefde of slechte dichting van de brandstoffilter)
  Is er een turbo in het spel ? dan is deze mogelijk de oorzaak

  Jos

 2. Dag Hubert,

  Mooie foto vanuit een ULM, is echter niet van gisteren maar uit de archieven? Volgens het beeld van de kerk op de achtergrond. Toch mooi zo van uit de lucht over de Hoge Venen te kunnen kijken !
  Groetjes uit Landen,
  Fons en Christiane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.