Zondag, 26 september 2010

’t Zijn treurige dagen in onze direkte omgeving… afgelopen woensdag werd de vroegere senator uit de Duitstalige Gemeenschap, Berni Collas (die op 54 jarige leeftijd overleed), in de gemeente Büllingen begraven. Gisterenochtend hebben we in het Wirtzfelder kerkje afscheid genomen van een 84-jarige inwoner uit ons dorp. En gisterenmiddag kwam de reddingshelikopter bij onze geburen tevergeefs voor een noodinterventie. Onze buurvrouw overleed gisterenmiddag op 83-jarige leeftijd.

In het kader van het Ostbelgienfestival zijn er regelmatig muziekvoorstellingen in verschillende dorpen in Oost België. Gisterenavond was er een concert in het St. Anna kerkje in Wirtzfeld, waar Brigitte en haar zus zijn gaan luisteren. Ik was te verdiept in een boek van Jules Verne en ben daarbij in slaap gesukkeld…

Vandaag eens aan de frisse lucht? Als die niet te nat is, misschien…

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het wisselend tot zwaarbewolkt met buien, die soms fel kunnen zijn. Lokaal is onweer mogelijk. In de late namiddag wordt het vanaf het noorden droger.
De maxima liggen tussen 9 en 15 graden. Aan zee waait de wind krachtige uit noordwest, ruimend naar noordoost. In het centrum wordt de wind zwak en veranderlijk en in het oosten staat meestal een matige wind uit zuidwest, krimpend naar zuid.
Vanavond wordt het overwegend droog met opklaringen, maar ook met nevel. De minima liggen tussen 5 en 8 graden. De wind wordt zwak en veranderlijk.

Geplaatst in Herfst 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.