Woensdag, 29 september 2010

Ik ga deze ochtend terug naar de arts van het slaaplabo in het ziekenhuis St Vith: ik vind het namelijk niet normaal dat er geen bericht werd opgemaakt van mijn tweede slaaplabo sessie.

Ook is het niet normaal dat die tweede slaapsessie “gecontroleeerd” werd met een ander CPAP apparaat dan het mijne, en met andere instellingen als die op mijn apparaat gebeuren, om dan resultaten van de werking thuis te controleren…

Bovendien wil ik een ander soort neusmasker nadat ik een ontstoken oog kreeg met het huidige masker.

En ik wil weten waarom de leverancier niet reageert op berichten ivm andere technische vragen.

Heb het gevoel dat het bij de combinatie arts/leverancier er alleen om gaat om dergelijke CPAP apparaten te pushen en niet echt een oplossing te vinden voor het apnea probleem…

Ben benieuwd wat mijn dokter hierop gaat zeggen… Mijn ziekenkas zal zich er ook voor weten te interesseren, want die betalen die dure sessies in het slaaplabo en de huur van die apparatuur.

Maar dan moet het wel wat deugen…

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het eerst nevelig of mistig met ook veel lage wolken. Tijdelijke en plaatselijke opklaringen zijn echter mogelijk. Hier en daar kunnen er een paar druppels vallen.

De maxima liggen tussen 12 en 17 graden. De wind waait zwak veranderlijk en wordt later in het westen soms matig uit zuidoostelijke richtingen.

Vanavond en vannacht trekt de regenzone met lichte tot lokaal matige regen vanaf het westen traag verder door ons land. Het blijft nevelig met minima die schommelen tussen 9 en 13 graden. De wind is meestal zwak uit zuid en aan zee soms matig uit zuid tot zuidwest.

Geplaatst in Herfst 2010.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert, Beste Lotgenoot,
  Als je verneemt hoeveel “lotgenoten” er met een “apnoeu toestel” de nacht doorbrengen, en als je bekijkt hoeveel “slaapstoornis onderzoek centra” er de laatste jaren bijgekomen zijn, dan stel je , met de wetenschap wat dat allemaal kost, wel de nodige vragen.
  Om de zoveel maanden ontvang ik (in gegenstelling tot vroeger) een rekening van het ziekenhuis voor de “forfait” voor het gebruik van het toestel, dat nu toch al zo’n 9 jaar als mijn nacht outfit kan gerekend worden. Plus om het jaar de nodige onderzoeken…………..en de jaarlijkse kleefzegel van de mutualiteit,want wat er achter je rug aangerekend wordt aan de mutualiteit is weinig transparant.
  Zoals ik je reeds eerder liet weten gebruik ik enkel de “gel” maskers en niet de siliconen (stijf). Maar ook met het gel masker steeds rode ogen (gekend fenomeen bij de artsen), anderen denken dat ik aan de drank ben, maar dat is maar een gedacht.
  Of heel dit “geval” veel “opbrengt” voor de patient is volgens mij als jarenlang gebruiker niet echt bewezen. (val nog steeds in slaap achter mijn krant of boek, en dat is dan niet van de drank) Het enige voordeel (weer volgens mij) is voor de bed genoot , die je niet meer hoort snurken, of ligt te waken als je een apnoeu doet.
  Tot voor enkele jaren deed de leverancier van het apparaat ( onder afdeling van L’ Air Liquide) de service aan huis, en kon je daar ook de onderdelen bestellen. Tot op zeker ogenblik deze “service” werd overgenomen door het ziekenhuis. In tegenstelling tot vroeger moet je nu op consultatie komen om een onderdeel te vervangen, dus………..een consultatie aanvragen ( dagen/weken wachten )verletten (verlof nemen), verplaatsen, op consultatie komen (kassa kassa)……… voor mij hoeft al die troep niet meer. Maar wat doe je om je bedgenoot niet allemaal hé, anders lopen ze weer naar het 6de verdiep (graptje)

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.