Maandag, 11 oktober 2010

Met dit heldere weer geniet ik elke ochtend opnieuw van het uitzicht over Wirtzfeld, waar nu de beukenbomen beginnen te verkleuren en prachtige herfststaferelen in de zon toveren.

Gisteren na een kantoorintensieve ochtend ook nog tijd gevonden om de parasols van het zonneterras van ons vakantie appartement op zolder weg te ruimen en de slaapkamer van het vakantie appartement opnieuw helpen in te ruimen (hier werd in de afgelopen week parket gelegd).

En een eerste zwerm kraanvogels gehoord en gezien die naar het Zuiden trekken. Heb de datums een beetje nagekeken, en voor midden oktober is dit toch normaal. Er zullen beslist nog meer overtrekken.

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag wordt het opnieuw zonnig. Het blijft wel iets frisser met maxima tussen 15 en 17 graden. De schrale noordoostelijke wind waait matig en aan zee soms ook vrij krachtig.

Tijdens de komende nacht blijft het helder met later, tegen de ochtend, kans op nevel of lage bewolking.

Het wordt nog een paar graden kouder met minima tussen 0 en 7 graden. In het oosten van het land is er kans op nachtvorst aan de grond. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost.

Geplaatst in Herfst 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.