Dinsdag, 12 oktober 2010

Na bijna drie weken lang alleen maar binnen gewerkt te hebben aan de renovatie van Jochen’s kantoor en de slaapkamer van het gastenappartement plus alles wat erbij kwam kijken (leegruimen, inkopen doen (live en via het internet), nieuwe elektro installatie aanleggen, plafond uitbreken, timmerlieden helpende hand toesteken bij wandpanelen, plafondpanelen, parket leggen, poetsen, schilderen, poetsen, gedeeltelijk inruimen) was gisteren buiten nog maar eens het grasmaaien aan de beurt… bij een snijdende oostenwind was dat echter geen pretje, maar ja, hopelijk was het de laatste keer van dit jaar…

Opnieuw vorst aan de grond (en dan bedoel ik niet Albert II, alhoewel…) en dit keer heftig: -6.6° C, dus deze ochtend was het grasveld mooi vlak maar ook erg witjes… Zelfs onder thermometerhut dit keer minus 1.5°C gemeten!

Het wordt inderdaad al behoorlijk frisser, einde van de Indian Summer ?

het weerbericht voor vandaag

Vandaag verwachten we eerst veel ochtendgrijs vanuit het noorden dat in de loop van de voormiddag langzaam optrekt. Hierna wordt het zonnig maar in de kuststreek blijven lage wolken hangen. De maxima situeren zich tussen 13 graden in het noorden tot 17 graden in het zuiden. Er waait een meestal matige noordoostenwind.
Vannacht is het eerst in de meeste streken helder of weinig bewolkt maar het wordt opnieuw nevelig met lage wolken. In het zuiden bredere opklaringen. Het wordt koud met minima van 0 tot 8 graden.

Geplaatst in Herfst 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.