Donderdag, 14 oktober 2010

Gisteren tusen de bedrijven door toch nog tijd gevonden om, bij stralende zonneschijn en niet te veel wind, de windschermen van het zonneterras van onze vakantiewoning droog op te rollen om deze daarna in de houtschuur te plaatsen om daar te overwinteren.
Immers, wanneer ik het groene gaas tegen de beschutting zou laten zitten, zou deze tijdens de sneeuwbuien komende winter snel vol met sneeuw komen zitten, en dan zou de wind er niet meer doorheen kunnen blazen, waardoor de beschutting zou kunnen omwaaien of kans op schade aan het terras zou kunnen ontstaan. Beter voorkomen dan genezen is de leuze.

Ook Jochens’s bureau gaat stap voor stap vooruit, ik had nog een rollende ladenkast op zolder staan met 2 kapotte wieltjes eronder. Staat er dus al zeker 10 jaar… gisteren dan eens bij de lokale bouwmarkt gekeken en twee nieuwe wieltjes voor 1.10 € het stuk gekocht die identiek waren aan die die onder dit meubel stonden.
Jaja, wie wat bewaart, heeft wat…

Ondertussen ben ik ook aan het oefenen om een nieuw gadget op mijn iMac computer te gebruiken, een zogenaamde trackpad, dat de muis zal moeten vervangen. ’t Was altijd een handicap vopor mij om bijvoorbeeld met een trackpad op een portable te werken, (reden waarom ik al jaren geen portable meer wilde…) maar met het touchscreen van iPhone en iPad begin ik al redelijk goed te wennen aan dergelijke vingerbewegingen, en dus kan ik nu ook met mijn desktopcomputer de stap naar trackpad wagen dat uiteindelijk de connectie tussen hand en computer intiutiever zou maken.
Ik ben benieuwd.

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het eerst nevelig of mistig met ook lokale lage wolken. Daarna komen er tijdelijke en plaatselijke opklaringen, vooral dan in Hoog-België, maar de lage bewolking neemt vanaf het noorden snel toe. In de namiddag is het met uitzondering van het uiterste zuiden op de meeste plaatsen bewolkt.
De maxima liggen tussen 9 en 14 graden. De wind waait zwak tot matig uit noordoost en later uit noordnoordoost.
Vannacht is het zwaarbewolkt en nevelig met plaatselijk wat lichte neerslag. De minima schommelen tussen 4 en 11 graden.

Geplaatst in Herfst 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.