Vrijdag, 15 oktober 2010

Gisteren de persoonlijke belastingbrief gekregen voor het “bezitten van een of meerdere TV’s “… 100.00€ En dat is dan bovenop de 50.00€ die we al betalen voor de TV voor “beroepsdoeleinden”…

Een van de verschillen die er nu al zijn tussen Vlaanderen en Wallonia…

Ben bezig te proberen de stroomkosten voor de buitenverlichtiung omlaag te halen: op het tuinpad naar het vakantie appartement heb ik een aantal lichtslingers hangen die op een tijdschakelaar zitten, maar deze lichtslangen zijn nog “oud” en vreten zo’n 400-450 Watt. De nieuwe LED technologie maakt het mogelijk dat je nog maar een 8tal Watt verbruikt, dus ik heb eerst een LED slangverlichtingen gekocht om de lichtkwaliteit ’s nachts uit te testen (voldoende!), en heb er nu nog 3 stuks bijgekocht en ga deze vandaag koppelen aan een aangepaste verlengkabel voor buiten.

Knutselen is quality time…

Vandaag is overigens ook Blog Action Day, waarbij aandacht gevraagd wordt voor een wereldwijd thema, namelijk: Water.
Meer hierover op de site van de Iphone Club www.iphoneclub.nl

Het weerbericht voor vandaag

Deze ochtend is het grijs met nevel, lage wolken en plaatselijk mist. Hier en daar kan wat lichte motregen vallen. Geleidelijk trekt de nevel op maar het blijft op enkele korte opklaringen na overwegend zwaarbewolkt. Vooral in het westen en het noorden kan er nog wat lichte neerslag vallen.
Maxima van 9 tot 14 graden.
’s Avonds en nacht is het zwaarbewolkt en trekt een regenzone van noord naar zuid. Daarna wordt het wisselend bewolkt met opklaringen en wolkenvelden. In het noordwesten verwachten we nog enkele buien. Minima tussen 5 en 11 graden.

Geplaatst in Herfst 2010.

4 reacties

  1. Hallo Hubert,

    En te weten dat er dan al veel afgeschaft werden zoals : hondentaks, fietstaks, kijk- en luistergeld….. en dat er nog een flik pak andere, zeer inovaterende in de planning zitten : houtkachels/open haarden, schotel antennes (en dat zal als ik hier sommige wijken rond wandel een pak moneten opbrengen. Nog enkele ideetjes: taks op liegewiesen, parasols,pedalo’s, kajakken, een huis met een tuin op het zuiden, tuinhuisjes, houtschuren, gebruik van winterbanden, en ga zo maar voort. Nog 3 nachten en weer even weg uit dit politiek tranendal.

    • Ik sta te twijfelen of ik je tekst wel zal publiceren… je zou de politici nog ideetjes geven! In ieder geval veel plezier in Egypte waar de zon altijd schijnt, met of zonder parasols…

  2. beste Hubert,van zodra je led lichtslangen werken,kun je er dan eens foto s van nemen in het donker om te zien wat het effect is want ik ben ook geinteresseerd om zoiets te plaatsen als buitenverlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.