Donderdag, 21 oktober 2010

Zoals voorspeld hebben we gisterennamiddag en -avond enkele sneeuwbuien in Wirtzfeld gekregen, sneeuw die echter nog niet is blijven liggen.

De winter komt er langzaam maar zeker aan….

het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het fris en overwegend droog, met soms mooie opklaringen. Een geïsoleerd buitje blijft wel mogelijk, vooral in het noorden van het land.

De maxima variëren van 6 graden op de Ardense hoogten tot 11 graden in Vlaanderen. De wind waait in het binnenland matig uit west tot zuidwest, en aan zee matig tot vrij krachtig uit west, met rukwinden tot 50 km/u.

Volgende nacht is het gedeeltelijk bewolkt en overwegend droog met soms brede opklaringen, en vooral in het westen nog kans op een bui. Minima van -1 graad in het zuidoosten tot +7 graden aan de kust.

Geplaatst in Herfst 2010.

3 reacties

  1. Eerste natte sneeuw in Belgie waargenomen te Elsenborn viel om 9 uur op zaterdag 16 oktober 2010 volgens “weerdirect.nl”
    Bij jullie blijkbaar pas op donderdag 20 oktober 2010 blijkbaar. Eerst echte sneeuw viel vandaag alleszins vandaag al op Mont Rigi. Ondertussen weer weg enkel nog sneeuwresten. Ook bij jullie een sneeuwlaagje gehad ? Waarom weet ik dat ? Ik denk dat je concurrentie mag verwachten 😉 Er bestaat sinds vandaag nu ook een 2de webcam die inzoomt op een sneeuwhoogtemeter.

    http://www.meteo.be/meteo/view/nl/66981-Archief.html?view=4909308

    Te KMI-station van Mont Rigi een snowcam ! Als weerliefhebber ben ik in men nopjes. Het zal leuk worden om te kijken deze winter als er grote verschillen in sneeuwhoogte zullen zijn tussen Wirtzfeld en Mont Rigi !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.