Vrijdag, 22 oktober 2010

Erg koud geweest vannacht bij heldere hemel: bij ons in Wirtzfeld waren vanochtend alle daken wit gevroren, de temperatuur op het gras was tot -8.8° C gevallen, en ook onder thermometer ging de temperatuur tot -4°C.
Vandaag beslist de waterkraan buiten afsluiten en aftappen als je dat nog niet gedaan hebt!

Ik krijg regelmatig de vraag om eens de witgevroren velden ’s ochtends te fotograferen, maar die mensen hebben niet in eerdere blogs van mij gelezen dat mijn Canon D400 camera ondertussen volledig kapot is, en ik met mijn oude iPhone geen goede nachtfoto’s kan trekken. Tegen de tijd dat het ’s ochtends licht is geworden, zijn de velden ook niet meer zo wit… zodoende dus daarvan géén foto’s.

Maar je kunt immers nog altijd op onze webcam beelden kijken.

Voorlopig kan ik ook geen foto’s meer voor het VRT weerbericht maken omdat de resolutie van mijn oude iPhone niet groot genoeg is voor TV presentatie. Ik had eigenlijk gedacht om over te stappen op de betere iPhone van Jochen als hij de allernieuwste iPhone4 zou aanschaffen, maar die nieuwe is nog altijd zo moeilijk leverbaar in onze streek, dat ik nog wel even moet wachten.
Of misschien dan toch maar een iPod Touch aanschaffen, die heeft immers net zo’n goede camera als de iPhone4 en is een stuk goedkoper.

We zullen zien.

Mijn blog maakt enkele dagen pauze… tot binnenkort maar weer…
Hubert

het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het meestal droog met wolkenvelden maar ook af en toe zon. Vooral in het westen van het land blijft een lokaal buitje mogelijk.De maxima schommelen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 12 graden in Vlaanderen. Vanavond en volgende nacht is het gedeeltelijk bewolkt en overwegend droog met soms brede opklaringen. Tegen het eind van de nacht komt er geleidelijk meer bewolking over het westen. In de kuststreek blijft nog een geïsoleerde bui mogelijk. De minima schommelen tussen -2 graden in de Hoge Venen en 5 aan zee.

Geplaatst in Digitale Camera, iPhone.

2 reacties

  1. Hubert, de camera die in de ipod touch is ingebouwd is een stuk minder als de iphone 4 camera, ik raad je aan om wat ipod touch reviews op youtube te zien dan zul je zien dat er een groot verschil is. Ik ben zelf ook voor Iphone 4 gegaan gewoon voor de goede camera en natuurlijk ook omdat ik een telefoon nodig had. En zoals in het verleden zullen er nog wel andere zaken zijn die de ipod touch heeft en de nieuwe iphone dan weer wel. Je kiest het natuurlijk zelf maar toch een tip zo dat je toch nooit enige teleurstelling zult ervaren.

    • Timothy, bedankt voor deze tip, we hebben het nagekeken, en ja, die van de ipod touch is zelfs slechter als van mijn oude iPhone! Ik zou me er dus echt aan bekocht hebben…
      Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.