Woensdag, 27 oktober 2010

Gisteren is, zoals aangekondigd, een vrachtwagen voor mobiele archiefvernietiging bij ons voorbijgekomen: de firma Pirec uit Nevele. In de vrachtwagen een compartiment voor het zware werk: een papiervermaler met een kracht van 6100 Newton, en een tweede ruimte waarin de kleinversnipperde papieren worden samengeperst.

Omdat het zo bitterkoud was, had de versnipperaar een beetje moeite met zijn oliedruk: omdat alles hydraulisch gebeurt, moet de olie van het hydraulisch systeem op temperatuur zijn, en bij -5°C gisterenochtend lukte dat niet direkt. Maar na een tijdje ging het al veel vlotter, en na 1.5 uur was de hele klus geklaard.
Tevreden over hun service ben ik in ieder geval: ze hadden direkt gereageerd om mijn email, alle vragen duidelijk beantwoord, en snel na opdracht al bij ons aan de deur, ondanks de afstand. Kan zijn dat er ook firma’s zijn die dichterbij liggen, maar die heb ik dus niet zo snel kunnen vinden op het internet.

En, we hebben vanaf nu weer wat meer plaats!

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het vaak zwaarbewolkt met tijdelijke opklaringen en in de vroege ochtend nog tijdelijk wat lichte regen in het oosten. Vanaf de (na)middag regent het in het noordwesten.
De maxima schommelen tussen 7 graden in de Hoge Ardennen en 12 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest en aan zee vrij krachtig met pieken tot 50 km/u.
Vanavond en vannacht blijft overwegend zwaarbewolkt met nog altijd kans op wat lichte regen of motregen. In het westen klaart het later op. De wind blijft matig uit zuid tot zuidwest. De minima liggen rond 8 graden.

Geplaatst in Herfst 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.