Donderdag, 28 oktober 2010

Gisteren nog maar eens gemerkt dat verzekeringsfirma’s niet te vertrouwen zijn: ik had besloten om mijn pensioenspaarplan (groepsverzekering) die oorspronkelijk met 60 uitbetaald zou worden, verlengd zou worden tot 65 jaar, omdat ik sowieso nog aan het werk blijf.
Voordeel zou zijn, dat ik 5 jaar langer met een rente van 3.3% kon rekenen op het aangespaarde bedrag. Bovendien zou de belasting op het uitbetaalde bedrag ipv 16.66% bij 60 jaar terugvallen op 10.09% bij 65 jaar. Mooi niet dus, want de verzekering (vroeger Winterthur, nu AXA) heeft besloten om de verlenging niet toe te staan. Ik moet dus ofwel nu laten uitbetalen met minder resultaat, ofwel de verzekering transfereren naar een andere maatschappij waar dat wel nog verlengd kan worden. Hopelijk is dat laatste niet met extra kosten verbonden…

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het eerst meestal bewolkt met kans op wat gedruppel. In de loop van de dag wordt het overal droog en komen er bredere opklaringen.
De temperaturen halen 9 graden op de Ardense hoogten en 14 graden in Vlaanderen. De wind waait meestal matig uit zuidzuidwest.
Vannacht wordt het eerst licht bewolkt vanaf de Franse grens maar plaatselijk kan er later lage bewolking gevormd worden. De minima liggen tussen 4 graden ten zuiden van Samber en Maas en 8 graden aan zee. De wind krimpt naar het zuiden en blijft meestal matig.

Geplaatst in Herfst 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.