10+11 november 2010

Gisteren dus in Leuven geweest op een DNS.BE comissie vergadering. De mensen die mijn FaceBook profiel volgen, hebben gezien dat er een interessant middagmaal was met vijf verschillende wijnen uit Duitsland, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Californie en Frankrijk, en die allemaal ook nog eens uitgebreid verklaard werden… ter geruststelling: ik heb van alle vijf glazen slechts een klein slokje gedronken en de rest in een emmer op tafel weggegooid… kwestie van nog te moeten rijden…

Dat rijden was ook niet erg aangenaam, want het heeft de hele route geregend, en veel verkeer op de baan in het donker.
Ben ik blij dat ik in de Oostkantons woon… weinig verkeer, geen files, overal parkeerplaats en puur natuur.

Tenminste nog tevreden dat het licht op de autowegen aan was… wat gaat dat worden als het straks helemaal donker wordt…

Negatief: De Waalse regering in Namen heeft beslist dat alle apparaten die in staat zijn om TV programma’s te ontvangen (computers, laptop, smartphones) als TV toestel aanzien worden en dus onder de wet van de TV taks vallen. Want in Wallonie moet je dus nog TV taks betalen. Ze beginnen hier nu zeker over te zeveren omdat ze bang zijn dat binnenkort iedereen zijn TV buiten gooit omdat ie ook op mobieltje TV zal kunnen kijken, en dan hoopt geen TV taks meer te moeten betalen. Mooi niet dus!

Enne… er zijn nog een hele hoop tandartsen nodig in de Oostkantons. Brigitte was gisteren op kontrole, er moet iets aan haar tandkroon veranderd worden, end dat kan dus pas in februari 2011… Dus als er iemand hier een praktijk wil beginnen…?
Hetzelfde geldt overigens voor huisartsen, ook daarvan zijn er een 15-tal te weinig in de Duitstalige Gemeenschap.

We beginnen morgen aan een lang weekend in verband met de Nationale feestdag 11 november (viering Wapenstilstand 1918). Prettig weekend iedereen!Test met de Vivotek IP8151 security-camera van Optima Networks … ’s nachts in zwart/wit.

Het weerbericht voor donderdag:

Vandaag wordt het zeer winderig. De zuidenwind wakkert snel aan en wordt deze namiddag en vanavond overal krachtig tot soms zelfs zeer krachtig met rukwinden tot 100 km/u en zware storm op de Noordzee. Vanaf het westen neemt de bewolking toe en later volgt er vrij veel regen. Vanavond in de Hoge Venen is er zeer tijdelijk kans op enkele vlokken sneeuw aan de voorzijde van de regenzone. De temperaturen stijgen langzaam en bereiken vanavond 6 graden in de Hoge Venen en 12 graden in het westen van het land.

Het weerbericht voor woensdag

Vandaag verlaat de regenzone geleidelijk ons land richting Duitsland. Vanaf de kust wordt het dan wisselvallig met opklaringen maar ook enkele buien, vooral in het westen van het land.
De maxima schommelen tussen 4 graden in de Hoge Ardennen en 9 graden aan de kust. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit noord tot noordwest.
Vanavond en volgende nacht wordt het droger met brede opklaringen maar ook soms lage bewolking. Wat nevel of aanvriezende mist is niet uitgesloten. Het wordt vrij koud.

Geplaatst in Herfst 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.