Zaterdag, 13 november 2010

Regen, regen, regen… een weekend waar je buiten in de tuin niet veel zult kunnen doen… En er is veel wind… Goed voor de windmolens…

Volgende week dinsdagavond 20,00 uur is er overigens ook een info-vergadering (Pfarrheim Büllingen) over het nieuwe windpark in Weismes Courant d’Air dat in Augustus 2011 klaar zal zijn en waar alles over een mogelijke deelname als lid van deze cooperatie uitgelegd wordt. Ik ga er in ieder geval eens luisteren, de aandelen van de cooperatie kunnen (tot) 6% dividend geven en je kunt als lid in de toekomst goedkopere en groene stroom inkopen via hen.

Ik heb gisteren nog eens een foto naar de weerman/vrouw van de VRT kunnen sturen (mijn Canon is kapot, mijn oude iPhone heeft een te lage resolutie). Maar ik kan dus voorlopig van Jochen’s camera voor de weerfoto’s gebruik maken totdat ik wat beters heb.

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag blijft het betrokken met nog steeds geregeld regen. Op verschillende plaatsen regent het aanhoudend en opnieuw zijn er lokaal grote neerslaghoeveelheden mogelijk. Over het noordwesten valt er waarschijnlijk (veel) minder regen.
Het is wel zacht tussen 11 en 14 graden. De wind waait overwegend matig tot vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen met over het algemeen rukwinden tussen 50 en 70 km/u.
Vanavond en vannacht blijft het op de meeste plaatsen regenen. De minima schommelen tussen 8 en 11 graden.

Geplaatst in Herfst 2010, Windmolenpark.

2 reacties

 1. Hallo Hubert,
  Naar aanleiding van de neerslagtabellen nog een tip. Kun je misschien in de kolom soort vermelden (als je 0,0 mm invult) of je geen meting hebt gedaan (bijv gm). De “statistische” zouden kunnen denken dat er geen neerslag is gevallen en dan plotseling na een aantal dagen een hoosbui.

  • In kolom soort heb ik alleen de keuze om ofwel niets, ofwel regen, ofwel sneeuw in te vullen. Als er bijv 0.9 staat, en niets ingevuld, dan was het geen regen overdag of gewoon te weinig om opgemerkt te worden als regen…

   Als ik weggeweest ben en enkele dagen niet kon meten, wordt dan gewoon het totaal opgelopen getal genoemd. Kmi kan dat altijd met de andere Stations vergelijken gemeten over hetzelfde aantal dagen.
   Ingeval van sneeuwval wordt natuurlijk altijd sneeuw genoemd, ook bij kleiner dan 1.0 mm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.