Zondag, 14 november 2010

Waterellende overal, alhoewel, bij ons valt het nog mee, maar beneden in het dal van Wirtzfeld Valley zijn de beekjes buiten de oevers getreden. En in de afgelopen 24 uur zijn er bij ons nog maar eens 34 liter water bijgevallen, dat zijn sinds donderdagochtend bij ons in Wirtzfeld ca 85 liter water!

Ik ben blij dat ik in de zomer dat waterkeringmuurtje in de tuin heb opgetrokken, gecombineerd met een grote drainagebuis, die het water zoveel mogelijk weg moet houden van het tuingedeelte dat schuin naar het huis afloopt. Ziet er in ieder geval naar uit dat het regenwater daardoor goed is opgevangen.

Gisteren op familiebezoek geweest, maar de terugweg was geen pretje met de aanhoudende regen op de autosnelwegen.
En vanochtend een mooie zonsopgang bij ons, dit keer zonder regen, de regenbuien schijnen zich net langs het hoog plateau voort te bewegen deze ochtend, dus het kan best nog een aardige ochtend worden.

Vanmiddag eerst de F1 eindwedstrijd kijken,en daarna komt nog familie uit Duitsland op bezoek.

Iedereen een prettige Zondag met hopelijk niet te veel waterschade!!

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag blijft het grijs en regenachtig. In de loop van de namiddag wordt de neerslag geleidelijk minder intens. De temperatuur wijzigt weinig : maxima van 10 tot 13 graden. De zuidwesten-, later westenwind waait vrij krachtig en aan zee soms krachtig of tijdelijk in de namiddag zeer krachtig met rukwinden rond 50 à 60 km/u, lokaal mogelijk wat meer.
Vanavond en vannacht verwachten we snel opklaringen en overwegend droog weer. Minima rond 6 graden.
De zuiden- tot zuidwestenwind waait eerst nog vrij krachtig tot krachtig maar hij zal snel afnemen.

Geplaatst in Herfst 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.