Maandag, 15 november 2010

Gelezen op FaceBook: Hoogwater in Belgie loopt de spuigaten uit…, maar ik zal de bron ervan maar niet prijsgeven…

Hier in Wirtzfeld, vanop een hoge heuvel, lijkt het allemaal niet zo erg, maar ik weet natuurlijk wel dat de mensen die er mee geconfronteerd worden er echt niet mee kunnen lachen. Vooral omdat iedereen begint te beseffen dat dergelijke heftige regenval in de toekomst vaker gaat voorkomen, dankzij de veranderingen in het klimaat. Er moet dus iets aan het afwateringssysteem in laag Belgie veranderd worden.

Overigens: klimaat is wat je verwacht, weer is wat je krijgt.Test met de Vivotek IP8151 security-camera van Optima Networks … ’s nachts in zwart/wit. Deze webcam geeft minder warmte af aan de ruit, dus ’s morgens kan het wat langer duren voordat de bevroren ruit is ontdooid…

Vandaag zijn de officiele diensten en instellingen en banken in onze streek gesloten: Feest van de Dynastie, maar ook het Feest van de Duitstalige Gemeenschap. De Duitstalige Gemeenschap staat de laatste paar dagen wat vaker in de belangstelling, diverse (ook buitenlandse) TV zenders zijn eens komen kijken en filmen hoe in het oosten van Belgie over een eventuele staatshervorming nagedacht wordt. Veel mensen interesseren zich echte rniet meer voor het hele politieke gehakketak, omdat er sowieso over onze hoofden heen dingen beslist worden. Maar dat het ons weer geld gaat kosten, dat is zeker als een paal boven water (ooops).

Vanavond echografie van mijn schouder laten maken.

Het weerbericht voor vandaag:

Overwegend droog weer met verspreid opklaringen maar nog iets meer bewolking in het oosten. Maxima tussen 6 en 11 graden. Weinig wind uit veranderlijke richtingen maar meestal uit west of noordwest over de Ardennen.
Vannacht blijft het droog, maar met soms veel wolken over de Ardennen. Op veel plaatsen wordt het nevelig of mistig. Minima tussen 0 graden plaatselijk in Vlaanderen tot 3 graden plaatselijk in het zuidoosten.
Zwakke veranderlijke of noordelijke wind.

Geplaatst in Herfst 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.