Dinsdag, 23 november 2010

Vanochtend dus opgestaan met een dun wit laagje sneeuw, niet voldoende om de velden kompleet wit te maken, maar de geparkeerde auto’s en de daken tonen zich voor de eerste keer dit najaar onder een wit poederlaagje…

Zou het dan toch waar zijn dat we opnieuw een strenge winter tegemoet gaan?

Heb gisteren onze 3 sneeuwschuppen onder handen genomen omdat het hout van de steel ondertussen is gedroogd en dus wat dunner is geworden. Daardoor komen de boutjes los te zitten, en dat wil je niet op het moment vaststellen als je net wilt beginnen sneeuw te scheppen. Ook emmers met strooizout staan ondertussen paraat bij de deuren. Ruitenwissers van de auto’s die buiten staan omhoog zetten is ook niet verkeerd.

Ben benieuwd te zien hoeveel sneeuw er vandaag bij valt…

En nog een fotootje van een andere puzzle die Brigitte in de afgelopen dagen heeft gemaakt: het was maar een kleintje van 1000 stukjes, dus dat doet ze tussen de soep en aardappelen door…

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het vaak zwaarbewolkt in het oosten en wisselend bewolkt elders. In het westen en gedeeltelijk ook het noorden van het land vallen er buien, komende van de Noordzee. In de Ardennen kan er steeds wat smeltende sneeuw of sneeuw vallen. De maxima schommelen rond 7 graden in het centrum. De wind wakkert aan.
Vannacht is er veel bewolking met vooral in het westen en over het Ardens reliëf buien. Op het Ardense reliëf vallen de buien hoofdzakelijk als sneeuw met boven 400 m eventueel al een sneeuwtapijt van enkele centimeter. De minima schommelen rond 2 graden.

Geplaatst in Herfst 2010.

7 reacties

  1. ik denk dat Hubert binnenkort opnieuw zijn zolder zal mogen herschikken om al die puzzels een plaatsje te geven …

    toch mooi he, die eerste sneeuw.

  2. Er is wat van over de Noordelijke Noordzee op komst.
    Hier is het nog gewoon nat, nog even afwachten wat het binnen heel even op de hoogten zal geven………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.