Woensdag, 24 november 2010

Temperatuur is net te hoog, zodat de sneeuw die er gisteren is gevallen, deze morgen weer bijna kompleet weggesmolten is.

Maar de temperaturen zouden nog omlaag gaan, en er komt op het ogenblik alweer wat nieuwe sneeuw. Hopelijk niet te veel vandaag en morgen, want ik moet nog met de auto op pad: morgen moet ik naar een boekhoudcursus bij een firma in het Brusselse, en vanmiddag naar mijn “slaapdoktor” in het ziekenhuis in St.Vith, om het nieuwe CPAP neusmasker (dat na enig geharrewar was omgeruild) te gaan evalueren.

CPAP tegen apnea ademstoornis

Voor diegene die zich niets onder een CPAP masker kunnen voorstellen:
hierboven zie je een foto van het neusmasker met de slang die naar het CPAP beademingstoestel gaat, waaraan ik dus ’s nachts ben aangesloten om mijn ademhaling te verbeteren. Zonder dat toestel dat voor een licht overdruk in je mond zorgt (waardoor de huig niet dichtvalt en het beademen bemoeilijkt) zou ik namelijk een 30 keer per uur “vergeten” te ademen. Daardoor zou er zuurstoftekort in de hersens ontstaan, en beleef ik telkens korte ontwaakperiodes, waardoor je dus ’s morgens niet uitgeslapen bent, of beter gezegd: je bent dan kapot!
Met de CPAP kan ik inderdaad een 5 à 6-tal uur doorslapen zonder wakker te worden.

In ieder geval goed dat ik mijn winterbanden heb laten monteren, vooral tijdens het begin van de sneeuwtoestanden op de weg kun je niet voorzichtig genoeg zijn!

En voor degenen die “mee willen lezen” op mijn windmeter en thermometer op een van de camera beelden:
ik kan natuurlijk zelf wel live op de webcam kijken (wat jullie niet mogen vanwege bandbreedte limieten op onze ADSL lijn), maar met een beetje fantasie kun je ook op het stilstaande kleinere beeld meekijken hoe hoog de temperatuur ligt en of er recent veel wind was.

Jammer genoeg is deze windmeter bij sneeuw en vorst erg snel geblokkeerd…kan dus zijn dat er geen nieuwe metingen zichtbaar zijn…

En nieuw: Uitgebreidere meetgegevens KMI Station Wirtzfeld Valley, vanaf vandaag, 24 November 2010

Gisterenavond zaten we bij de open haard naar de televisie The Mentalist en Castle te kijken op VT4, terwijl er op 2BE dus die voetbalmatch liep. Kwestie van moeten kiezen… Mijn draadloze iPad had ik via EyeTV doorgeschakeld naar de TV van ons vakantie appartementje, zodat we met een half oog en oor gelijktijdig de voetbalmatch AJAX-Real Madrid konden meekijken. Dus zoiets gaat dankzij de iPad ook zonder Belgacom TV of Telenet (die wij hier natuurlijk niet kunnen ontvangen).

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag wordt het wisselvallig met buien die vanaf de Noordzee het land in trekken. Richting Franse grens is de buienneiging minder en blijft het overwegend droog. In de Ardennen vallen de buien boven 300 à 400 m onder vorm van smeltende sneeuw of sneeuw.
De maxima schommelen tussen 1 en 7 graden. In het binnenland waait de wind matig uit westelijke richtingen.
Vanavond blijft het wisselvallig met nog steeds buien van regen of eventueel wat smeltende sneeuw in het westen en het noorden. Later in de nacht trekt een sneeuwzone over de Ardennen. Minima tussen -3 en + 3 graden.

Geplaatst in Herfst 2010, iPad.

6 reacties

 1. Leuk die bijkomende web-cams.
  Minder leuk je CPAP.
  Heb daarvoor een ander makser dat de neus omslaat , en met verschillende banden om het hoofd gaat….

  • Ja, zulk een neusomsluitend masker had ik ook eerst, Jos, maar doordat er dan lucht onderuit kont ontwijken, kreeg ik in augustus een oogontsteking, dus daarom heb ik liever dit soort neusmasker, alhoewel dat natuurlijk ook niet optimaal is als je je op je zijkant rolt.

 2. Ik heb ook zo een apparaat waarvoor ik elke maand 7.5e gemiddeld moet betalen ,de andere helft betaald de ziekenkas.ook op voorwaarde dat het apparaat 3h per nacht word gebruikt.op de foto zie ik de luchtslang omhoog lopen?hangt deze ergens dan vast aan een koordje aan het plafond?

  • Dirk, ik moet ook 0.25 € per dag zelf betalen, de ziekenkas komt op voor de rest. Ik heb met een metalen draad aan een haak in het plafond een ophangsysteem gemaakt voor de slang, zodat deze niet van langszij komt maar van bovenaf, en dus niet in de war geraakt met de dekens of dekbed en ik bij het draaien van mijn hoofd ook niet tegen de slang aankom.

   Als je aan het plafond niets kunt bevestigen (is bij ons een houten latten plafond), dan kun je nog altijd een haak tegen de wand aanbrengen met daarop een sterke ijzerdraad die ca 60 cm van je hoofdeinde verwijderd het ophangpunt voor je slang wordt. Dan heb je meer bewegingsvrijheid.

   • hallo
    ik werk in UZLeuven en ben daar ook al eens op het slaaplabo moeten passeren om het een en ander te fixen. Ik heb daar al van die maskers en dergelijke meer zien liggen. Wat ik me afvraag, loopt daar geen condenswater terug in je mond? Of huiduitslag van “nat” masker?
    groeten

    • Je kunt de bevochtigingsgraad instellen, ik heb liever het masker met de bevochtiging ipv de droge uitvoering, die kon ik amper twee uur lang verdragen, die met bevochtiger toch een goede 5 uur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.