Donderdag, 25 november 2010

Gisterenmiddag toch even moeten “omdenken” tijdens de rit naar St.Vith… opnieuw even wennen aan het rijden in de sneeuw. Gelukkig heb ik de winterbanden bijtijds laten monteren, want ook ik moet vandaag de baan op, wegens een cursus in Brussel.

Ook in het binnenland zijn her en der al sneeuwvlokken blijven liggen.
De meldingen over files spreken boekdelen!

Volgens de voorspellingen zal de echte sneeuwzone in ons land pas na zondag toeslaan, alles wat er de komende dagen als sneeuw valt is een “beetje oefenen” voor de eerste winterprik van het seizoen.

Denk aan je sneeuwschop, winterbanden, strooizout ! Straks is alles uitverkocht

De sneeuwhoogte op de webcam beelden van het RMI/KMI met de meetlat zijn echter vatbaar voor verkeerde interpretatie, er staat namelijk een polletje gras voor die meetlat, en zolang de sneeuw niet zwaar genoeg is om dat polletje gras omlaag te drukken, zijn de daar getoonde 5 cm sneeuw toch maar effektief één cm. Men heeft daarom blijkbaar de hoogtelijnen een beetje gecorrigeerd op de meetlat zelf.

Zodoende moet je dus de nagetrokken lijnen bij 90, 60 en 30 cm op de meetlat als korrekte sneeuwhoogte lijnen interpreteren…

Link naar snowmailing info: klik hier…
Link naar onze snowcams: klik hier…

het weerbericht voor vandaag

Vanochtend trekt een buienzone van west naar oost. De buien vallen onder de vorm van regen en/of smeltende sneeuw die tijdelijk zou kunnen blijven liggen. Later op de dag vallen de buien overwegend als regen, maar smeltende sneeuw is nog steeds mogelijk. In de Ardennen vallen er dan sneeuwbuitjes.
De maxima liggen tussen 0 en +6 graden. De wind is overwegend zwak en veranderlijk in het binnenland.
Vanavond en vannacht blijft het overwegend droog en wisselend bewolkt maar een lokale sneeuwbui blijft mogelijk. Minima van 0 tot -6 graden afhankelijk van de opklaringen.

Geplaatst in Herfst 2010.

3 reacties

 1. hier in het gentse was het een aangename verrassing. Heel dikke sneeuwvlokken lieten hun sporen na, 1cm sneeuw ongeveer. Hier en daar glad op de E40 en binnenwegen.

 2. Ik wou vandaag of morgen mijn winterbanden laten monteren, maar kreeg te horen dat ik pas op 13 december kon langsgaan.
  Stom van mij om pas vandaag een afspraak te maken!!! Stom, stom, stom!! Met al dat lekkers dat voorspelt wordt…
  Niet lief van die bandencentrale om een mij als vaste klant niet even voor te laten gaan natuurlijk, grr 😉
  Ik ga toch nog eens onder een andere naam bellen met de vraag of ik vier NIEUWE winterbanden kan laten plaatsen. Zou ik dan ook meer dan twee weken moeten wachten? 😉
  Blijft stom van mij natuurlijk, tedju toch!

 3. hallo Hubert
  ziet er leuk uit om daar te mogen toeren in verse sneeuw. Ben wel een beetje jaloers dat ik daar niet woon!
  veel sneeuwplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.