Vrijdag, 26 november 2010

Het wordt kouder, dat is zeker, maar het blijft een dubbeltje op zijn kant wat de hoeveelheden nieuwe sneeuw betreft. Er liggen enkele centimeters verse sneeuw in Hoog Belgie, een mooi, helder wit en allesbedekkend laagje, en dus zijn de wegen nog vrij snel geruimd. Voorlopig zijn er nog niet voldoende sneeuwlagen om te sleeën of te langlaufen, dat wordt waarschijnlijk pas iets voor volgende week, maar ik houd jullie natuurlijk hier op de website op de hoogte.

Voor alle duidelijkheid… er komt dit jaar géén nieuwe sneeuwmailing meer, dit vergt te veel tijd, maar op de website wordt de informatie (soms meermaals) dagelijks aangepast. Blijf dus terugkomen!

Link naar onze snowcams: klik hier…
Lijst met KMI metingen: klik hier…

De rit naar de cursus in Brussel en terug gisteren was goed meegevallen, door vroeg genoeg te vertrekken had ik voldoende tijd om op Signal de Botrange een foto te trekken van de situatie ter plaatse en deze dankzij mijn smartphone (iPhone) nog bijtijds naar de VRT door te sturen, zodat die foto nog in het middagjournaal getoond kon worden.

En op de terugweg nog een korte stemmings video kunnen maken van de situatie op de autosnelweg

het weeerbericht voor vandaag:

Vandaag hangen er veel wolken of is er mist, later ontstaan plaatselijke opklaringen. In West-Vlaanderen, de Hoge Venen en langs de Franse grens is een sneeuwbui of winterse bui mogelijk. Plaatselijk is het glad. De maxima schommelen van -2 graden in de Hoge Venen tot 2 of 3 aan zee. De wind is zwak en aan zee soms matig uit variabele richting.
Vanavond en vannacht is het wisselend tot zwaarbewolkt en zeer lokaal kan aanvriezende mist gevormd worden. In het westen of noordwesten is er kans op een sneeuwbui, bij minima van -2 tot -7 graden en het kan glad worden.

Geplaatst in Herfst 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.