Zaterdag, 27 november 2010

Na de sneeuwval van gisterochtend is er niets meer bijgevallen in Wirtzfeld, en ook tijdens het weekend wordt er géén nieuwe sneeuw verwacht, zodat de 3-4 cm sneeuw die er nu al liggen, bij de momenteel koude vrieskou (’t was -8°C aan de grond afgelopen nacht) zullen blijven liggen.

Dat betekent dat bij goed geruimde wegen dit weekend in een volledig wit landschap gewandeld kan worden, en zelfs voor sleetje trekken ligt er hier en daar al voldoende sneeuw in Hoog België.
Langlauf skicentra zijn wel nog allemaal gesloten, daarvoor ligt er echt nog te weinig. Dat kan volgende week echter veranderen!

Ik geef echter nu al de waarschuwing voor dinsdag 30 november, die dag gaat volgens de meeste voorspellingen een echt barre winterdag worden in heel België, met sneeuwval en sterke wind, blizzard-achtige toestanden, zoals door enkele stations voorspeld wordt, waarbij het moeilijkste dan de sneeuwduinen zullen zijn die door de wind opgewaaid worden en het rijden erg zullen bemoeilijken.

Dus maandag op je werk eens bekijken of je niet beter dinsdag een snipperdag kunt nemen…


Update: een van de weerstations geeft de volgende voorspelling: Nu lijkt er maandag wat lichte sneeuw te vallen, dinsdag is het overwegend droog. Vanaf woensdag neemt de sneeuwkans toe. Het kwik geraakt niet meer boven het vriespunt.

Winter kan ook mooi zijn…

Hieronder een videootje van enkele roodborstjes boomklevers en koolmeesjes die zich in onze tuin te goed doen aan een zaadkogel, terwijl de sneeuw stemmingsvol neerdwarrelt…

Prettig weekend iedereen!

veel plezier!

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag krijgen we wolken en ook perioden met zon. In het noordwesten, of zeer plaatselijk elders, is een winterse bui of sneeuwbui mogelijk, maar het blijft meestal droog.De maxima variëren van -2 graden in de Hoge Venen tot 2 in Laag- en Midden-België. De wind waait zwak en aan zee matig uit zuid tot zuidoost.
Vanavond en vannacht is het droog met brede opklaringen. In het zuidoosten hangen er soms meer wolken. De minima liggen tussen -3 en -9 graden. Er waait een zwakke wind uit zuid tot zuidoost, draaiend naar oost tot zuidoost. Er ontstaan rijmplekken.

Geplaatst in Herfst 2010.

3 reacties

 1. Hallo Hubert,
  Leuk filmpje.
  Er is inderdaad een koolmees te zien, maar de andere vogel is géén roodborstje, maar wel een boomklever (Kleiber in het duits).
  Groetjes,
  Mark

 2. Heb vorige week al een snipperdag voor de 30ste aangevraagd. Had niets met de nu aangekondigde sneeuw te maken, maar als , als , als het dan toch zou komen, is het lekker mee genomen

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.