Maandag, 29 november 2010

Update 18.00 uur: sinds een uur of twee valt er gestaag heel fijne sneeuw, die samen met de vorst voor een gladde sneeuw/ijslaag op de wegen zorgt. Er wordt nog niet gestooid, zodoende zijn de binnenwegen erg glad!

Het voelt vanochtend een stuk warmer aan… slechts minus 5.0° C en minder wind bij ons in Wirtzfeld en zwaarbewolkt. Dus toch sneeuw op komst?

Heb gisteren niet veel kunnen doen aan de computer, omdat mijn bril dus kapot is en ik een oude reservebril gebruik waarmee ik niet meer goed genoeg kan lezen.

Dus dan maar op mijn iPad en met de lettertypes op heel groot gezet om binnenkomende mail te lezen.
En een hele reeks MIT videos gekeken uit de Apple iTunes University collectie.

En omdat de schouder ook nog niet veel beter is, zal ik het sneeuwscheppen maar tot een minimum beperken, als er dan sneeuw valt.

het weerbericht voor vandaag:

Vandaag trekt een sneeuwzone boven de Ardennen geleidelijk verder naar het noordoosten en later het noorden van het land. Hier wordt tussen 3 en 5 cm sneeuw verwacht. Ook in het centrum van het land kan het sneeuwen, maar daar zou de hoeveelheid sneeuw beperkt blijven. Alleen in het westen blijft het waarschijnlijk heel de dag droog.

Het blijft overal vriezen, met maxima van -1 tot -4 graden.

Volgende nacht kan het nog sneeuwen, maar vanaf het zuidoosten wordt het geleidelijk droger. De minima schommelen tussen -3 en -8 graden.

Geplaatst in Herfst 2010.

4 reacties

 1. Heeey hubert
  Het is hier met Albert Coppens . Ik heb een vraag . Er is een docente van mij ( hier in utrecht ) die zou graag wat informatie willen hebben over vakantiehuisjes in de omgeving van de vulkaan in de eifel , dus dat is als ik mij niet vergis in de schneifel.
  Zou u mij meer hierover kunnen vertellen , zoja , weet u dan ook eventueel op welke toeristinfo ik moet gaan zoeken en waar k het beste kan zitten.
  Ik zou u bij voorbaat vriendelijk danken voor eventuele info.
  Verder blijven we hopen op de sneeuw die maar niet doorbreekt
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.