Dinsdag, 30 november 2010

Er ligt deze ochtend bij ons in Wirtzfeld zo’n 6 cm sneeuw, want de gestage sneeuwval gisteren in fijne poedervorm heeft toch maar een nieuw laagje van slechts 3 cm bijgeleverd.

Wel zijn de binnenwegen hier in het dorp volledig met sneeuw bedekt en plaatselijk zijn die dus erg glad. In Nederland was het gisterenavond een stuk erger, getuige de bijna 900 km file in de avondspits. En in Duitsland is vanaf morgen het rijden zonder winterbanden tijdens sneeuwsituaties op de weg goed voor een boete van 40€. Ter plaatse te betalen, terwijl het voertuig moet blijven staan!

In ons menu rechts is een link naar verkeersinformatie en daar vind je o.a. de links naar de cameras op de vlaamse en waalse autosnelwegen.

Voorzichtig op de weg iedereen!

Winter in de Hoge Venen… een filmpje van Bodo Friedrich, de weerman uit Mützenich, Duitsland.

het weerbericht voor vandaag:

Vanochtend is het zwaarbewolkt met in vele streken nog wat lichte sneeuw. Later overdag is er nog kans op een paar lichte sneeuwbuitjes maar het blijft dan meestal droog met enkele lokale opklaringen en dikwijls nog veel wolkenvelden.
De maxima schommelen tussen 0 en -4 graden. De schrale oostnoordoostenwind waait matig.
Vanavond en volgende nacht blijft het overwegend droog met enkele opklaringen maar dikwijls ook wolken. Het wordt zeer koud met minima van -5 tot -10 graden. Bovendien waait er een strakke en bitterkoude noordoostenwind.

Geplaatst in Herfst 2010.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.