Woensdag, 1 december 2010

Gelukkig heb ik gisterenmiddag mijn gerepareerde bril kunnen gaan afhalen, en kan ik vandaag op kantoor blijven en het liggengebleven werk inhalen.

Al vanuit mijn warme bedje heb ik namelijk al gehoord dat de wind vanochtend krachtiger blaast, en dat, samen met temperaturen die bij ons in Wirtzfeld bij -9.2°C onder thermometerhut liggen, betekent dat ik maar beter een sjaal en een muts en een dikke jas aantrek alvorens naar buiten te gaan.

Er is ook veel opgewaaide sneeuw, plaatselijk dus moeilijk te rijden op de wegen!

Voorlopig is er geen nieuwe sneeuw gevallen. Karel Holvoet meldde gisteren de volgende metingen: sneeuwdikten Oostkantons: Botrange 9 cm, Mützenich (Steling) 15 cm, Sourbrodt/Ovifat 4cm, Wirtzfeld 6 cm, Hallschlag 3cm, Lammersdorf 14 cm.

Er ligt dus aan de noordkant van het Hoog Plateau duidelijk meer sneeuw, en het is nog altijd niet zeker of er veel bijkomt vanavond/vannacht. Je zult dus morgen hier op de website terug moeten komen kijken om te weten of er kans op langlauf is dit weekend. Voor midden Belgie wordt er immers tegen het weekend alweer dooi voorspeld, maar in de Oostkantons blijft de sneeuw die er nu al ligt, in ieder geval tot na het weekend liggen.

Maar we hebben dus duidelijk nog minstens 10 cm nieuwe sneeuw meer nodig alvorens de loipen open gaan.

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag is het meestal zwaarbewolkt met eventueel enkele opklaringen in het noorden van Vlaanderen. In de zuid-oostelijke landshelft is wat lichte sneeuw mogelijk. Het blijft erg koud met maxima tussen -8 graden in de Hoge Venen en -4 graden in het westen. Bovendien waait er een matige tot vrij krachtige en aan zee een krachtige wind uit (noord)oost.
Vanavond en vannacht is het meestal zwaarbewolkt en kan er verspreid wat lichte sneeuw vallen. Later zijn plaatselijke opklaringen mogelijk. Het blijft bar koud met minima tussen -6 en -11 graden.

Geplaatst in Herfst 2010.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.