Vrijdag, 3 december 2010

Ijzig koud: nadat gisteren overdag de temperatuur in Wirtzfeld niet hoger kwam dan -5.5°C, was vanochtend de temperatuur onder thermometerhut gezakt tot -11.5°C, op het gras -10°C, en de thermometer voor het venster van onze webcams gaf zelfs -13°C aan.

De sneeuwlaag bij ons in Wirtzfeld is ca 11 cm, op Botrange ca 14cm.

De langlauf ski centra van Signal de Botrange en Baraque Michel zijn geopend, maar er zijn géén loipen getrokken. De sneeuwlaag is maar 14 cm, dus minimaal om te langlaufen!

Update: Elsenborn Herzebösch zal vanaf zaterdag ook geopend zijn, men meldt matige langlauf condities, maar goed genoeg voor skating…

het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het op enkele vlokjes sneeuw in de Ardennen na overwegend droog met geleidelijk opklaringen. In de kuststreek verwachten we deze namiddag enkele winterse buien die in het noorden ook tijdelijk dieper landinwaarts kunnen trekken.
Het blijft vriezen met maxima van -4 tot -6 graden in de Ardennen en van -1 tot -4 graden elders.
Deze avond en nacht is het droog en gedeeltelijk bewolkt. Op het einde van de nacht neemt de bewolking toe in het westen en in de Ardennen. Minima van -10 tot -13 graden in de Ardennen en van -5 tot -8 graden elders.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

2 reacties

  1. Mooie wintermorgen Hubert,
    Bedankt voor je dagelijkse berichtje uit mn favoriete streek van België, elke morgen eerste werk is eens komen kijken op je site.
    Vertrekken vanmiddag voor ons eerste winterse weekend van het jaar, we verheugen ons er al op!
    Groetjes
    Helga&Erwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.