Zaterdag, 4 december 2010

VRT heeft een poll gehouden op zijn website: 2/3 van de Vlamingen rijdt zonder winterbanden. Mijn advies voor hen: vandaag beter binnenblijven en zeker niet de baan op gaan. Maar ook met winterbanden kan het gevaarlijk worden: vandaag in de loop van de dag ontstaat er namelijk gevaar voor ijzel door regen op bevroren ondergrond.

Op ijzel helpen ook winterbanden NIET.

Ook wie te voet onderweg is, beter maar sokken over zijn schoenen aan doen, om meer grip te hebben.

Toch een prettig weekend gewenst, wie hier in de Oostkantons zit, kan genieten van prachtige taferelen, zoals deze foto van Jochen laat zien:

Het meer van Bütgenbach, gezien van de Wirtzfelder oevers…

De ski centra van Ovifat, Botrange, Baraque Michel en Elsenborn zijn geopend, niet alleen vandaag, maar denkelijk tot as woensdag!

het weerbericht voor vandaag

De bewolking neemt toe en in de loop van de dag trekt een sneeuwzone van west naar oost over het land. De sneeuw gaat in het westen van het land geleidelijk aan over in smeltende sneeuw en uiteindelijk regen.De wegen zullen dus gevaarlijk glad worden. De sneeuwval gaat ook gepaard met een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind wat tot sneeuwophopingen kan leiden.
Het is nog steeds barkoud met maxima die op het eind van de namiddag waarden bereiken tussen -4 graden in de Hoge Venen en 2 graden in het westen van het land, rond 0 graden in het centrum.

Geplaatst in Herfst 2010, Winter 2010-2011.

8 reacties

 1. Hallo Hubert,

  Ken jij de wetgeving in Duitsland i.v.m het rijden met winterbanden, periode, ook verplicht op een 4X4?
  Veel sneeuwpret en hou je warm, hier in Harelbeke is het in ieder geval bitterkoud door een snijdende wind!

  Sneeuwgroetjes,
  Luc en Nicole

 2. Ik verschiet me een bult ivm die poll over winterbanden. Her en der zie ik allerlei meningen erover, maar nadat ik sinds vorig jaar met winterbanden rij van november tot maart begrijp ik niet hoe men daar kan tegen zijn. Het is simpel : als je er éénmaal mee gereden hebt, wil je niks anders meer. Ter illustratie : deze middag reed ik over de Oudenberg in Geraardsbergen (gekend van de Ronde van Vlaanderen), en ik zag verschillende wagens in problemen, terwijl ik niet één keer de grip op de weg verloor ! Enfin, men doet maar … Groeten aan alle sneeuwliefhebbers.

  • Er zal nog sneeuw vallen, zodoende zal Ovifat ook morgen kunnen openen, waren vanmiddag ook al open, maar 14 cm is natuurlijk nog niet erg veel. Ligt er dus aan hoeveel er vanavond en vannacht nog bij gaat vallen, tot nu toe was het niet erg veel bij ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.