Zondag, 5 december 2010

Update 18.00 uur: er ligt nu al bijna 35 cm sneeuw in Wirtzfeld… moeilijke wegentoestand…

Update 13.30 uur:Zware sneeuwval in Wirtzfeld en in de rest Hoog Belgie, de wegen zijn behoorlijk glad en met een vaste sneeuwlaag bedekt, op onze webcams is duidelijk te zien hoe de sneeuwlaag dikker en dikker wordt, we naderen nu de 30 cm.

Update 09.00 uur:
Ondertussen zijn enkele langlaufpisten in de Oostkantons geopend, en ook de afdalingspiste van Ovifat is open gegaan, alhoewel daar gisteren amper 10 cm lagen.


– Langlauf in Baraque Michel, Mont Rigi en Botrange:
17-19 cm
– Langlauf en Alpine Ski in Ovifat: 17-19 cm
– Langlauf in Malmedy, Baugnez en Elsenborn: 10-15 cm

Overal goede sneeuwcondities, nog geen loipen getrokken, maar de wegen richting Oostkantons liggen er momenteel slecht bij omdat het blijft sneeuwen, de ruimdiensten zijn onderweg.

Er is gisterenavond ook bij ons nog wat sneeuw bijgevallen, maar echt veel was het niet. Er ligt nu bij ons in Wirtzfeld tussen 14-18 cm, maar in de loop van vanochtend zal er wel nog wat bijvallen.

Wel zijn er door de felle wind sneeuwduinen ontstaan, waarin je je gemakkelijk kunt vastrijden, vooral op de kleine binnenwegen waar geen sneeuwploeg komt. Daar helpen dan ook geen winterbanden of 4×4…

het weerbericht voor vandaag

Vandaag verandert het nauwelijks. In de Ardennen valt er nog sneeuw en in de andere streken regen die zich vooral ten zuidoosten van Brussel opnieuw kan overgaan in sneeuw. In het westen van het land blijft het regenen. In de namiddag wordt het droger over het noordwesten droger met enkele opklaringen.De maxima schommelen tussen -1 graden in de Hoge Venen en +4 graden aan de kust, rond +2 graad in het centrum. De zuidwestenwind neemt geleidelijk af en draait naar het noordwesten aan zee.
Volgende nacht wordt het droger en rustiger maar opnieuw kouder.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

7 reacties

  1. Goedemorgen,
    Hier in de kempen heeft het tot middernacht hard gesneeuw, 5cm extra, maar nadien begon het te regenen…
    Intussen valt er terug natte sneeuw, later sneeuw.. hoop ik

    Groetjes

    • Had ik het dus juist, want alleen malmedy behoort nog tot de Oostkantons ‘s, de andere pistes worden niet op Wirtzfeld.be behandeld, die vallen onder een andere toeristenregio waarover ik geen info binnenkrijg….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.