Maandag, 6 december 2010

Na de hevige sneeuwval gisteren de hele dag kunnen we in Wirtzfeld nu aankijken tegen een wit landschap met sneeuwhoogten tussen 24 en 35 cm, officiele meethoogte op de “plank van het KMI meetpunt” is nu 32 cm.

Gisteren hadden nogal wat toeristen problemen om uit Wirtzfeld weg te komen en moesten ze ofwel duwend, ofwel met de hulp van een traktor de berg op. Die hadden zeer zeker géén winterbanden op hun auto. Wie wel winterbanden heeft en normaal rijdt, kan zonder problemen bij ons de berg op, zelfs vanuit stilstand. Misschien later op de dag een kleine video daarover…

De meeste langlauf en alpine ski centra in de Oostkantons hebben vandaag geopend, want bij 30-33 cm is de sneeuw kwaliteit erg goed en worden er vanaf vandaag ook langlauf loipen getrokken.


– Langlauf in Baraque Michel, Mont Rigi en Botrange:
30-33cm
– Langlauf en Alpine Ski in Ovifat: 25-30 cm
– Langlauf in Malmedy, Baugnez en Elsenborn: 25-30 cm

Terwijl de toestand op de meeste wegen vrij goed is (als je winterbanden hebt!)

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag blijft het overwegend droog met wolkenvelden en af en toe wat zon. Het is vaak ook nevelig en deze ochtend is het uitkijken voor ijsplekken. In de kuststreek is er nog kans op een enkele winterse bui en in het uiterste zuiden kan het opnieuw wat sneeuwen.
De maxima schommelen tussen -2 en +3 graden. Er waait een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.
Vanavond en vannacht blijft het over- wegend droog met waarschijnlijk op uitgebreide schaal aanvriezende mist. In het zuidoosten is er kans op sneeuw. De minima schommelen tussen -3 en -8 graden.

Geplaatst in Herfst 2010, Winter 2010-2011.

2 reacties

  1. Feitelijk zouden ze in België ook winterbanden moeten verplichten. Er zouden veel minder ongevallen gebeuren.
    Vorig jaar ook zonder winterbanden in Ardennen rondgereden, en geraakte ook maar nauwelijks uit het dorpje, terwijl plaatselijke bewoners zonder moeite naar boven reden. Dit jaar wel winterbanden en voel me veel veiliger op de weg. Veel mensen haten dit weer, maar ik geniet…

  2. Dit weekend in sart-lez-spa gelogeerd. Zondagmorgen begon het hevig te sneeuwen. Naar Eupen gereden, en zo naar Botrange.
    Op de terugweg geen sneeuwploegen gezien, amper te rijden,zelfs met winterbanden. 20-30cm sneeuw waar je door moest ploegen met de wagen. En nog gekken met jeeps die 70-80 moesten rijden op zo’n wegen.
    Velen stonden op de weg stil en vast te wachten op hulp, allemaal met zomerbanden. wij zijn overal doorgeraakt met onze winterwielen. Er viel 5cm per uur!!! wel redelijk natte sneeuw.
    Thuisgekomen en alle sneeuw bijna verdwenen 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.