Dinsdag, 7 december 2010

Zoals het er nu naar uit ziet, gaan steeds meer langlauf ski centra open, vanaf vandaag is bijv. ook Weywertz ski centrum, Manderfeld en Rodt geopend. Gemakkelijk te bereiken via autoweg Verviers-Malmedy, en dan door Malmedy en Waimes naar Weywertz. Deze route is ook aan te bevelen naar de ski centra van Butgenbach, Manderfeld, Rocherath en Elsenborn.

Eerder hebben ook al de volgende centra geopend:

– Langlauf in Baraque Michel, Mont Rigi en Botrange: 30-33cm
– Langlauf en Alpine Ski in Ovifat: 25-30 cm
– Langlauf in Malmedy, Baugnez en Elsenborn: 25-30 cm

Terwijl de toestand op de meeste wegen vrij goed is (als je winterbanden hebt!

Gisteren een tweede keer spuiten in mijn schouder gehad, want na aanvankelijke verbetering is het probleem weer net zo erg als vantevoren. Indien nu geen verbetering, zal ik volgende week een afspraak met een specialist moeten maken.

het weerbericht voor vandaag

Vanochtend is er kans op aanvriezende nevel en mist. Later blijft het op veel plaatsen grijs. Het blijft meestal droog maar in het zuidoosten gaat het geleidelijk aan (meer) sneeuwen.
De maxima schommelen tussen 0 en -3 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost.
Vanavond en vannacht valt er lichte tot matige sneeuw in de Ardennen. In Belgisch Lotharingen gaat de sneeuw waarschijnlijk over in (aanvriezende) regen ijzelvorming. Ook in het centrum valt er in de loop van de nacht lichte sneeuw, in het noordwesten blijft het droog. Minima van 0 tot -3 graden.

Geplaatst in Herfst 2010.

2 reacties

 1. heeey hubert ,
  ik geef even een update over de 40 km zuidelijkere positie .
  het is een zwaar slagveld tussen warm en koude lucht precies over onze streken .
  Nu is het in Weiswampach heel zwaar beginnen te sneeuwen , het ziet er naar uit dat de neerslagzone iets zuidelijker trekt dan aanvankelijk gedacht , dat zou kunnen resulteren dat heel belgie in de sneeuw en vorst blijft zitten. Als de neerslag dus noordelijker trekt komen wij in de ijsregen te zitten , voor de hoge venen en omgeving van wirtzfeld zie ik denk ik geen verandering in de vorm van neerslag. Tenminste zoals het KMI beschrijft. Het blijft echter wel een spannende situatie voor de vlaamse gemeenschap.
  We gaan het in de gouden houden.
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.