Woensdag, 8 december 2010

Het ziet er naar uit dat vanaf dit jaar de loipen in Wirtzfeld niet meer getrokken worden. Ik heb nog nergens bordjes gezien in het dorp, en ook bij de dienst voor toerisme van de oostkantons is het ski centrum van Wirtzfeld niet meer vermeld.
Zogauw we meer vernemen, zullen we jullie hierover informeren!

Vanochtend bij ons al een dun laagje verse sneeuw, en dat maakt de situatie op de weg weer een stuk moeilijker! Meer sneeuwbuien zijn op komst, vanaf vandaag worden 10-20 cm verse sneeuw in Hoog Belgie verwacht, en donderdag en vrijdaqg ook nog wat, (dus dan hebben we minstens 40 à 50 cm sneeuw in totaal) maar vanaf zaterdag dan ook bij hier licht positieve temperaturen en regen, dus 3-7 cm dooi per dag, terwijl de temperaturen dan volgende week weer opnieuw onder nul duiken.
De ca 40 cm sneeuw die er dan nog ligt, zal dus dan nog een hele tijd kunnen blijven liggen.
Prima condities voor ski liefhebbers dus!

De meeste ski centra zijn vanaf vandaag geopend:

– Belgische Eifel: Langlauf in Weywertz, Elsenborn, Nidrum, Butgenbach Worriken, Rocherath, Manderfeld en Rodt: 20-25 cm
– St.Vith: Rodt Tomberg, 30 cm
– Eupen / Hoge Venen: Langlauf in Eupen Ternell, Baraque Michel, Mont Spinette, Mont Rigi, Xhoffraix, Sourbrodt en Botrange: 30 cm
– Langlauf en Alpine Ski in Ovifat: 25-30 cm
– Langlauf in Malmedy, Ferme Libert, Baugnez: 20 cm

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag is het overwegend zwaarbewolkt. We verwachten vrij veel sneeuw ten zuiden van Samber en Maas. In het uiterste zuiden is er ook aanvriezende regen mogelijk. De sneeuwzone zal waarschijnlijk net tot het centrum van het land reiken maar daar blijven de hoeveelheden beperkt. In het westen van het land blijft het meestal droog.
Maxima van -3 tot 0 graden in het binnenland, en tot +4 graden aan de kust.
Vanavond trekt de sneeuwzone geleidelijk richting Duitsland. Daarna blijft het meestal droog met vanuit het westen opklaringen.

Geplaatst in Herfst 2010.

5 reacties

  1. Ik hoorde dat inderdaad de loipen van Wirtzfeld niet meer getrokken worden, tenminste wat dit winterseizoen betreft. De persoon die dat tot laatse winter deed, heeft naar een andere job gezocht omdat te weinig mensen voor de langlauf naar Wirtzfeld toe komen en nog minder mensen skis willen huren. Daar zijn dus met de jaren alsmaar minder centen mee te verdienen.
    Beste groeten vanuit Rocherath – waar de sneeuw altijd het mooist is… 😉

  2. als regelmatige bezoeker vandaag de 1ste maal Hubert in levende lijve sneeuw zien ruimen

    met een weinig geduld moeten wij dit hier in Geraardbergen alleen maar laten smelten tot een vuile smurrie

    volgende zondag de grootste kerstmarkt van de streek in Pollare en waarschijnlijk zonder het mooie wit en misschien wel wat regen

    gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.