Vrijdag, 10 december 2010

Update 14.30 uur:
ondertussen heeft dus ook bij ons in Wirtzfeld de dooi ingezet, lichte regen en +1° C. De sneeuw zakt nat in elkaar als je er op stapt. Er ontstaat ook (zoals ik al vanochtend voorspelde deze) een dichte dooimist met ca 100 meter zicht. Wel zijn de wegen, ook de meeste binnenwegen, nu erg snel vrij van sneeuw…
Benieuwd hoeveel er morgen nog blijft liggen van de witte pracht…

Zondag 12 december word in Bütgenbach de eerste Langlaufski wedstrijd gehouden. Start is om 10:00 Uhr bij het voetbalveld. Als het teveel zou dooien kan de wedstrijd echter op het laatste nippertje afgelast worden. Gelieve je dus zondagochtend eerst nog op www.bellanglauf.be te informeren!

Wirtzfeld Valley tuin

Wirtzfeld Valley tuin

Vanochtend sneeuwt het nog een beetje… daarna kan er wel lichte mist ontstaan!

De situatie op de weg kan vandaag behoorlijk moeilijk worden, want als het inderdaad ook bij ons lichtjes zou dooien, dan wordt de sneeuw die er vannacht en vanochtend is bijgevallen, snel opnieuw een smurrie op straat. Ruimdiensten zijn onderweg, maar ook in de streek van Eupen wordt er al geklaagd dat er binnenkort niet genoeg strooizout meer is!

Voorlopig vriest het echter deze ochtend nog net onder nul bij ons in Wirtzfeld, we hebben nu op de officiele meetplank van het KMI 36 cm sneeuw liggen, het landschap is mooi wit, de heggen en bomen kreunen onder dikke plakken witte sneeuwlagen en het is een prachtig beeld om te fotograferen.

De meeste ski centra zijn vandaag geopend, zie ook de menu opties op onze website hier rechts onder het uitklapmenu “toeristische informatie” en ” verkeersinformatie”, daar vind je alle informatie over de ski centra en natuurlijk in het menu hier boven onze winter tips.

Morgen zeer zeker eerst hier komen kijken om te zien of het veel gedooid heeft en welke ski centra eventueel toch dit weekend zullen sluiten!

het weerbericht voor vandaag

Vandaag is het overwegend zwaarbewolkt. In het westen blijft het meestal droog, elders kan er soms wat regen of motregen vallen, in de Ardennen smeltende sneeuw of eerst nog sneeuw.Het wordt wat zachter met maxima van 7 graden aan zee, 4 graden in het centrum en rond of net boven het vriespunt op de Ardense hoogten.
Volgende nacht is er weinig verandering. Het blijft meestal zwaarbewolkt en plaatselijk kunnen laaghangende bewolking en dooimist het zicht beperken. Af en toe valt er lichte regen of motregen. De temperaturen veranderen nauwelijks.

Geplaatst in Herfst 2010, Winter 2010-2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.