Zaterdag, 11 december, het dooit!

Temperatuur is tussen 0.0 en +1.5°C geweest vannacht, alle mooie plukken sneeuw zijn van de struiken en bomen verdwenen, het landschap ligt onder een treurige dooimist, langs de straten kleurt de opgehoopte sneeuw viesbruin, en van de daken druipt het smeltwater.

Samen met een onaangename wind is dit het typische winterweer zoals we het niet graag zien!

De sneeuwlaag is van gisterenochtend 36 cm teruggevallen naar nu 27 cm, dat is 2cm meer verlies dan de gebruikelijke 7 cm dooi die ik verleden jaar per dag in de dooiperiode kon opmeten. Ook vandaag (en morgen) blijft die dooi zich doorzetten.

De ski centra in Hoog België zullen wel geopend zijn (die willen natuurlijk elke dag benutten) maar ik vrees dat de kwaliteit van de loipen niet lang goed genoeg zal blijven.

Een voordeel… de straten zijn nu allemaal schoongesmolten, dus je kunt goed vooruit komen.

Prettig weekend iedereen.

het weerbericht voor vandaag

Vandaag blijft het zwaarbewolkt tot betrokken en nevelig, met in Hoog-België mist. In het westen is het dikwijls droog, elders valt er af en toe wat lichte regen of motregen, op de Hoge Venen smeltende sneeuw.
De maxima liggen tussen 1 graad in Hoog-België en 8 graden aan zee. De wind waait meestal matig uit het westen tot noordwesten.
Volgende nacht nog steeds veel bewolking met soms wat lichte regen of motregen, in de hoge Ardennen smeltende sneeuw of sneeuw. In het tweede deel van de nacht wisselend bewolkt over het noorden. Minima van 0 tot 6 graden.

Geplaatst in Herfst 2010, Winter 2010-2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.