Zondag, 12 december 2010

De temperatuur is hier de laatste 48 uur niet meer negatief geweest, en met een strakke wind die over het sneeuwtapijt strijkt, gaat het smeltproces snel vooruit en ligt er nog maar amper 15-18 cm natte sneeuw …

de lagergelegen beekjes beginnen zich al behoorlijk te vullen met het smeltwater en lopen her en der al over de oevers.

De geplande langlaufwedstrijd in Bütgenbach vanochtend gaat daarom niet door.
De meeste ski centra in de Belgische Eifel blijven vandaag gesloten. Rond Baraque Michel zijn de ski centra vandaag wel nog geopend, maar we weten uit het verleden dat met de aktuele dooi de sneeuwkwaliteit op de loipen niet meer goed genoemd kan worden.

In de loop van de avond zal de winter een nieuwe aanloop nemen:

het weerbericht voor vandaag

We verwachten opklaringen maar ook nog wolkenvelden maar ten zuiden van Samber en Maas blijft het blijft er nog lange tijd grijs met nevel of mist. In de loop van de dag verhoogt opnieuw de kans op een regenbui, in Hoog-België is dat smeltende sneeuw of sneeuw. Nog vrij zacht met temperaturen tussen 1 en 8 graden. De wind waait meestal matig, aan zee soms nog vrij krachtig, uit west, ruimend naar noordwest.
Later vannacht klaart het overal uit en we krijgen een sterke afkoeling met overal vriestemperaturen. Minima tussen -2 en -12 graden. De wind draait naar noordoostelijke richtingen.

Geplaatst in Herfst 2010, Winter 2010-2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.