Woensdag, 15 december: chaos in aantocht

Ondertussen hebben we dus in Wirtzfeld al sinds 21 dagen oftewel al 3 weken sneeuw liggen…
vanochtend zijn het 25 cm.
De meeste ski centra zijn geopend.


Verboden voor vrachtwagens in Wirtzfeld Valley, en als je je daar niet aan houdt, kan het moeilijk worden de berg op te komen…

Vandaag zal het waarschijnlijk nog wel meevallen, alhoewel de wegen weer bijzonder glad zijn (zie video).

Morgen, donderdag, wordt er veel verse sneeuw bij ons in Hoog Belgie verwacht, en daarbovenop gladijs en sneeuw in heel laag Belgie.
Dat worden dus dikke problemen op de baan!

Betekent dus wel dat bij de lage temperaturen die er in Hoog Belgie zijn, het sneeuwtapijt verder aangedikt wordt, en er dit weekend (als de wegen terug vrij zijn) een SUPER SKI WEEKEND in de Oostkantons zal zijn.

Begin maar alvast uw skis te waxen !

het weerbericht voor vandaag

Vandaag is het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele sneeuwbuien, later regenbuien en kans op gladheid. In de hoge Ardennen valt sneeuw. De maxima schommelen tussen -1 graad in de Hoge Ardennen en +5 graden aan de kust. De wind waait overwegend matig uit west tot noordwest en aan zee vrij krachtig uit noord tot noordwest met daar windpieken tot 50 km/u.
Vanavond en vannacht is het eerst droog met opklaringen. Later komt er meer bewolking met kans op regen of sneeuw en lokaal tijdelijk ijzel. De minima liggen tussen +2 graden aan zee en -11 in het zuidoosten.

Geplaatst in Herfst 2010.

2 reacties

    • nee, dat is de weg naar Bullingen, maar omdat Wirtzfeld in een dal ligt, moet je dus, om uit Wirtzfeld te vertrekken, in een van de 4 windrichtingen in ieder geval de berg op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.