Zondag, 19 december 2010

Update 22.15 uur: temperatuur gestegen naar 0°, neerslag verandert in regen ???

Update 19.30 uur: de sneeuwbuien pauzeren hier even, maar het ergste moet nog komen volgens de nieuwste radaqrbeelden begint het hier in de Oostkantons pas echt wreed te sneeuwen rond 22.00 uur!

Update 17.00 uur… We hebben deze middag tot 17.00 uur ca 12-20 cm verse sneeuw erbij gekregen, afhankelijk van waar de wind het heengedragen heeft.
Onze sneeuwmuur toont nu ca 60 cm sneeuwhoogte .
(Even was er op de webcam 70 cm te zien, maar dat was sneeuw die tegen de sneeuwmuur aangewaaid was, dus dat heb ik weggeschept tot op gelijke hoogte met de oppervlakte van de rest…)

Bij ons is zo’n 3à4 cm verse sneeuw gevallen, we zitten dus nu ondertussen bij ca 48 cm sneeuw….

Ik kan dat ook maar ongeveer gissen aan de hand van de webcam beelden, want ik schrijf dit op mijn iPad in mijn warme bed, en heb voorlopig nog geen zin om op te staan…

De toestand op de wegen is zonder winterbanden moeilijk. En niet vergeten, in hoog België wordt vanmiddag een nieuwe portie sneeuw verwacht, ca 20 (TWINTIG) cm verse sneeuw, dus dan kun je je wel indenken wat dat voor problemen geeft op de baan.

Ook de volgende dagen zou er nog veel sneeuw bij kunnen vallen, behalve maandag, dan zou het wat rustiger zijn met neerslag.

Met Kerstmis 80 cm sneeuw in Wirtzfeld?
We zullen zien!

Prettige zondag iedereen!


Het weerbericht voor vandaag

Vanochtend is het eerst overal zo goed als droog. In de loop van de voormiddag en rond de middag gaat het sneeuwen in het zuiden, in de namiddag en vanavond waarschijnlijk ook in het centrum. In het zuiden kan er tot 10 tot 20 cm vallen, in het centrum (veel) minder met grote regionale verschillen.De maxima schommelen tussen -3 en 0 graden. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest en krimpt naar oost tot noordoost. Vannacht sneeuwt het eerst nog in de Ardennen maar later wordt het overwegend droog vanaf het westen met opklaringen. Minima tussen -9 en -5 graden.

Geplaatst in Herfst 2010, Winter 2010-2011.

6 reacties

  1. Hallo hubert, wat heb je een mooie site die heel goed apple compatibel is! Ik krijg geen mail meer maar volg nu het nieuws via mijn iPhone. Ben zeker weer van plan om een wandeling in de buurt te komen maken Gr. Rene uit Sittard

  2. Heel leuke blog die ik al lang volg!
    Voor een keer kunnen we hier in het zuiden van Brussel ook van een wit landschap genieten!
    Mag ik je vragen vie welke neerslagradar jij alles opvolgt?
    Die van weatherpro verschilt steeds van de buienradar en het beeld van Europa op meteox.
    Nog veel sneeuwplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.