Maandag, 27 december 2010

Hopelijk heeft iedereen de Kerstdagen goed doorstaan?

Wij hebben in ieder geval stemmige dagen gehad met een stevige wandeling als kerkgang heen en terug door de knisterende sneeuw, een mooie Kerstviering in het St. Anna kerkje in Wirtzfeld, een heerlijk kerstmaal en een gezellig namiddag en avond samen met familie.

Vandaag zal ik me nog eens moeten bekommeren om de verse sneeuw in de inrit en op de parkeerplaats, onze brievenbus is niet meer zichtbaar, door sneeuwverwaaiing is die helemaal “ingebouwd in een metershoge sneeuwduin naast de geparkeerde auto’s. Gelukkig wist onze postbode waar de klep van de brievenbus ongeveer zat, dus de ochtendkrant werd vandaag zonder probleem bezorgd nadat de sneeuw daar een beetje weggekrabd was.

Als de wegen in orde zijn, zal ik deze namiddag naar Eupen moeten rijden, naar de “schouder dokter” die eens moet nakijken wat er precies mis is met mijn schouder.

het weerbericht voor vandaag

Vandaag blijft het droog met echter vrij veel hogere wolkenvelden. Hier en daar kunnen ook lage wolkenvelden voorkomen. Plaatselijk is het nevelig met vooral in Hoog-België kans op (aanvriezende) mistbanken. De maxima schommelen 0 graden in het westen en tussen -1 en -4 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.
Volgende nacht is het zwaarbewolkt. Op het einde van de nacht groeit over het westen en het zuidwesten de kans op wat lichte neerslag in de vorm van sneeuw of aanvriezende regen. De minima liggen tussen -1 en -7 graden.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

2 reacties

 1. Hallo Hubert, Brigitte Jochen
  Je zal met je arm toch eens naar Deurne moeten komen, dan kan Brigitte nog enkele van die knappe voetballers ontmoeten en om een handtekening vragen……
  Hier is de sneeuw sedert gisteren gestaag aan ’t smelten. Dat het fel vroor is te zien aan de voetpaden, die liggen schots en scheef door opvriezing van de ondergrond.
  09:25 hard (verwarmend) werk via de vivotec cam. ‘k twijfel, Jochen ?
  Hadden gedacht vandaag even te komen stappen, maar de bewolking heeft ons tegen gehouden. Misschien volgende week als de zon van de partij is. Vanaf 01/01/2011 meer tijd want dan begin ik uit te bollen met 4/5den en neem ik elke woensdag vrij.
  Groetjes
  Jos/Suzy

  • Den Prof Martens is met pensioen, dus Deurne is passé! En eens even afwachten, den speciqlistg in Eupen doet alleen n og maar Schouders, dus die zal wel weten hoe het in mekaar zit… En Jochen moest vanmorgen vroeg n,aar een afspraak, dus het kan zijn dat je hem bezig zag met zijn auto, daarna was ik weer eens bezig de paden vrij te maken met schop en frees…
   enne
   Volgende week is dus volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.